‘Samsung Galaxy S11 kan video’s opnemen in 8K’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is de aankomende Samsung Galaxy S11 straks in staat video’s in 8K op te nemen. De laatste maanden investeren concurrenten van Samsung veel in cameratechnologie en het lijkt erop dat het Zuid-Koreaanse bedrijf dit ook aan het doen is.

Dat hebben onbekende bronnen bevestigd tegenover de redactie van SamMobile. De eerste hint hiervoor kwam in de vorm van de Samsung Exynos 990-processor. Dit is de chipset die je waarschijnlijk straks aantreft in de Galaxy S11-serie van het bedrijf. De processor is krachtiger dan zijn voorganger en stelt digitale camera’s op telefoons in staat video’s in 8K op te nemen.

Samsung Galaxy S11 met 8K-video-opnamen

Bovendien is het zo dat een APK teardown van de Camera-app (een algemene term voor het ontleden van uitgebrachte softwarepakketten voor Android-apparaten) verwijzingen bevat naar ‘8K video recording’. Die informatie is gehaald uit de vierde One UI 2.0-bèta die Samsung onlangs uitgebracht heeft. One UI is de Android-softwareschil die je alleen tegenkomt op smartphones en tablets van Samsung.

Samsung Galaxy S10 Plus review design
De Samsung Galaxy S10 Plus (Bron: Dominick Vietor / WANT)

In de afgelopen weken is er al een hoop informatie naar buiten gekomen over de Samsung Galaxy S11. Zo wordt het toestel onder meer voorzien van een hoofdcamera met een 108-megapixelsensor. Daarnaast wordt de Galaxy S11 intern Hubble genoemd, als verwijzing naar de bekende ruimtetelescoop, omdat er 5x optische zoom aanwezig zou zijn. Vooralsnog zijn dit allemaal geruchten, maar de aanwijzingen die tot nu toe gevonden zijn liegen er niet om.

Verder zou de zoomfunctie moeten gaan beschikken over optische beeldstabilisatie.

Aankondiging Samsung Galaxy S11

De verwachting is dat Samsung de Samsung Galaxy S11 in februari van 2020 presenteert, vlak voordat MWC 2020 van start gaat. Dit zal dus medio februari moeten gebeuren. Uiteraard heeft het bedrijf niet gereageerd op de aanhoudende geruchten, maar over een maand of drie weten we zeker wat Samsung voor ons in petto heeft.

SamMobile

Reageer op artikel:
‘Samsung Galaxy S11 kan video’s opnemen in 8K’
Sluiten