Samsung Galaxy S11 krijgt mogelijk een 120Hz-scherm

De Samsung Galaxy S11 wordt mogelijk voorzien van een 120Hz-scherm. Hiervoor zijn aanwijzingen gevonden in de bèta van OneUI 2.0. Die bèta wordt nu uitgerold naar onder meer de Samsung Galaxy Note 9 en oplettende gebruikers hebben de optie gespot.

Elk jaar komen er smartphones uit die sneller en robuuster zijn dan de vorige generatie. En als we een beetje mazzel hebben, zien ze er ook nog mooier uit. Een optie die we de laatste tijd vaker tegenkomen is een hogere verversingssnelheid. De standaard is nog altijd 60Hz op smartphones en tablets en dat betekent dat beeldjes elke seconde zestig keer verversen.

In 2017 bracht Razer de Razer Phone uit, een telefoon met een verversingssnelheid van 120Hz. Daardoor oogt het scrollen niet alleen veel beter, ook games zien er beter uit. De informatie op het scherm wordt namelijk vaker vernieuwd, waardoor animaties er ook strakker uitzien. Dit zorgde ervoor dat we later telefoons met schermen van 90Hz gekregen hebben, waaronder van Google, OnePlus en Oppo.

OnePlus 7T Review
Bron: Dominick Vietor / WANT Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Samsung Galaxy S11 met 120Hz-scherm

En nu lijkt het erop dat Samsung ook meedoet met de trend. De Koreaanse techblogger Ice Universe heeft namelijk in de nieuwste versie van de OneUI 2.0-bèta de optie voor het activeren van een 120Hz-scherm ontdekt. OneUI is de Samsung-softwareschil die we tegenkomen op de Android-apparaten van het bedrijf. De optie is nu aanwezig wanneer je de bèta installeert op een Samsung Galaxy Note 9.

Helaas is het zo dat de beeldschermoptie vooralsnog niets doet op de Samsung Galaxy Note 9, omdat de hardware hiervoor niet geschikt is. Daarom leeft nu de gedachte dat de Samsung Galaxy S11 wel wordt voorzien van zo’n scherm. Die telefoon wordt mogelijk begin 2020 gepresenteerd door Samsung en krijgt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe OneUI-versie mee. We hoeven nog maar een paar maanden op de bevestiging te wachten, aangezien de presentatie waarschijnlijk in februari plaatsvindt.

De bèta van OneUI 2.0 is vooralsnog niet beschikbaar op de Samsung Galaxy S10 en Galaxy Note 10.

Ice Universe

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S11 krijgt mogelijk een 120Hz-scherm
Sluiten