Samsung Galaxy S11+ renders tonen extreem camerasysteem

De Samsung Galaxy S11+ zou voorzien zijn van een extreem camerasysteem, zo blijkt uit renders van Twittergebruiker @OnLeaks. Daarbij zou ook een 6.9-inch scherm gepaard gaan met het toestel dat begin volgend jaar moet verschijnen.

De renders van de Samsung Galaxy S11+ zijn gemaakt op basis van Computer Aided Design-bestanden (ook wel cad-bestanden genoemd). OnLeaks heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd als het gaat om informatie omtrent Samsung en dus zijn deze renders wel degelijk serieus te nemen. En wanneer we dat doen kunnen we zowel op cameragebied als op display-gebied aardig wat veranderingen verwachten.

Uiteraard is het wel goed om het nieuws met een flinke korrel zout te nemen. Zeezout, Himalaya zout: het maakt niet uit. Als je het maar met een korreltje zout neemt, gezien het feit dat deze beelden niet officieel zijn. 

Extreem camerasysteem voor Samsung Galaxy S11+?

Wie al de rillingen kreeg van het camerasysteem van de iPhone 11 (wat we overigens heel goed zouden begrijpen), zal niet heel comfortabel naar de renders van de Samsung Galaxy S11+ kijken. Op de achterkant van het toestel zit namelijk een flink camera-eiland. Dit eiland is voorzien van twee lenzen bovenin, twee lenzen onderin en een lens in het midden. Ook zien we een flitser op het eiland zitten en zijn er twee sensoren bevestigd op het systeem.

Volgens geruchten en gelekte informatie zal de eerder besproken 108-megapixelsensor van Samsung op de Galaxy S11+ zitten. Daarbij zou er vermoedelijk ook een zoomcamera met 5x optische zoom en een ultragroothoeklens op het systeem zitten. Waar de overige camera’s en sensoren voor zijn is op dit moment nog niet echt bekend, al hebben we wel het idee dat het om een time-of-flight sensor gaat.

Opvallend 6,9-inch display

De Samsung Galaxy S11+ zou, volgens deze renders, beschikken over een 6,9-inch display. Mocht dat scherm daadwerkelijk op het toestel zitten, dan is dit ook direct het grootste scherm dat Samsung ooit in een smartphone heeft gestopt. Wel is te zien dat er, in vergelijking met de Samsung Galaxy S10, gekozen is voor een iets andere aanpak. De punch-hole zit, net als bij de Note 10-serie, in het midden van het display. Daarbij zouden de schermranden iets minder gebogen zijn.

Wanneer de Samsung Galaxy S11+ precies gaat verschijnen is nog niet bekend. Betrouwbare leaker Evan Blass zei eerder dat het zomaar zou kunnen dat het toestel halverwege of eind februari verschijnt. En wanneer we naar eerdere Galaxy S releases kijken is dat best een reële gedachte.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S11+ renders tonen extreem camerasysteem
Sluiten