Eindeloos filmen in 8K met de S20 telefoons van Samsung geen optie

Deze week heeft Samsung zijn nieuwe S20 lijn onthuld. Het zijn indrukwekkende vlaggenschepen met bovenal hele indrukkende specificaties. Daarnaast maken ook de camera’s grote indruk. Ze zijn perfect om mooie foto’s mee te maken, maar daar blijft het niet bij.

Een andere primeur van de Samsung Galaxy S20 serie is dat je nu met een resolutie van 8K kunt filmen. Beeld met deze resolutie is nog een stuk scherper dan 4K. Haal je met de S20 een shot uit een 8K video, dan is het alsof je een foto hebt gemaakt met een 33 megapixel lens. 

8K filmen op je S20 vergt veel MB’s

Filmen met deze resolutie kan je daarentegen maar vijf minuten lang doen. Een video met een 8K resolutie neemt namelijk enorm veel ruimte in beslag. Een video van een minuut met deze hoge resolutie vraagt zo al 600MB van je harde schijf. Per filmpje kan je dus maximaal 3GB aan beeldmateriaal schieten. 

Daar komt bij dat filmen in 8K alleen mogelijk is met een framerate van 24 fps. De keuze hiervoor van Samsung is opmerkelijk, aangezien zowel de Snapdragon 865 chipset van Qualcomm als de Exynos 990 van Samsung filmen tot 30 fps met 8K ondersteunen. Het is niet duidelijk waarom Samsung deze keuzes precies gemaakt heeft. 

Samsung Galaxy S20 Ultra
De S20 Ultra (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Samsung biedt genoeg ruimte aan

Hoewel filmen met 8K geheugen slurpt, hoeft je je daar als eigenaar van een S20 niet perse zorgen om te maken. Zowel de S20+ als de Ultra zijn beschikbaar met een opslagcapaciteit van 512GB. Ook kan je in alle S20 telefoons een microSD kaart stoppen en zo je opslag met 1TB vergroten. De echte filmfanaat kan dus maximaal 1,5TB wegschieten. Dat komt neer op honderden video’s met deze nieuwe hoogste resolutie.

Sinds 11 februari zijn de nieuwe telefoons van Samsung uit. Er zijn drie verschillende soorten toestellen. De Galaxy S20 is het instapmodel en heeft een adviesprijs van 899 euro. De Galaxy S20+ is als grotere broer voor 1099 euro verkrijgbaar. Tot slot is de Galaxy S20 Ultra het ultieme vlaggenschip. Vanaf 1349 euro is deze telefoon van jou.

Reageer op artikel:
Eindeloos filmen in 8K met de S20 telefoons van Samsung geen optie
Sluiten