De Samsung Galaxy S20 beschikt over geheime 96Hz modus

De Samsung Galaxy S20 serie beschikt, zoals je misschien wel weet, over 120Hz schermen. Dat zorgt, zoals je in onze review al kunt lezen, voor een uiterst prettige ervaring. Maar de functionaliteit kan wel een aanslag zijn op je batterij. Nu is dit aan te passen door het scherm op 60Hz te zetten, maar die maatregel is wel erg drastisch. Een tussenweg zou dus wel lekker zijn.

En die tussenweg lijkt gevonden. Voordat 120Hz display steeds meer toegepast werd op smartphones, begin dit jaar, was het 90Hz waar we heel gelukkig van werden. En heel eerlijk gezegd is dit wel de perfecte middenweg, die we missen op de Galaxy S20. Maar dat hoeft dus niet, want de functionaliteit is er wel. Hij is alleen goed verstopt.

Samsung Galaxy S20 96Hz functie

Een juiste keuze maken op het gebied van de verversingssnelheid kan lastig zijn. Je wilt uiteraard voor de meest prettige ervaring gaan, waardoor je dus zou kiezen voor de 120Hz optie. Maar door deze functie is het ten eerste niet mogelijk om gebruik te maken van de maximale resolutie van je telefoon. Ten tweede kan het een aardige aanslag zijn op je batterij. Wat dat betreft zou dus misschien voor 60Hz willen kiezen, maar daarmee maak je dus niet optimaal gebruik van de refresh rate.

Daarom is het dus wel lekker dat SamMobile een handige middenweg gevonden lijkt te hebben. De Nederlandse website duikt namelijk een verborgen 96Hz functie op. Samsung heeft de optie officieel gezien nog niet geactiveerd, maar is wel via de computer te activeren. Maar dat kan dus makkelijker.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Scherm van de S20 Ultra (Afbeelding: WANT)

App voor activatie

SatySatsZB, een lid van het XDA-Developers forum, heeft een applicatie ontwikkeld. Deze applicatie maakt het mogelijk om te schakelen tussen een 96Hz verversingssnelheid en een snelheid van 120Hz. De functionaliteit kan via het controlepaneel ingesteld worden. Je switch heel makkelijk tussen de twee snelheden, zonder dat je telefoon ervoor opnieuw opgestart hoeft te worden. Wel is ook 96Hz, net als 120Hz, alleen met een FHD+ resolutie te gebruiken.

Of het ook daadwerkelijk een impact heeft op de batterij is op dit moment nog niet uitvoerig getest. Wel is de verwachting dat dit wel zo is. Het zou namelijk erg opvallend zijn als beide functionaliteiten evenveel energie zouden slurpen.

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy S20 beschikt over geheime 96Hz modus
Sluiten