Samsung Galaxy S20: gelekte beelden bevestigen mogelijk groot gerucht

Samsung brengt dit jaar, hoogst waarschijnlijk, de Galaxy S20 op de markt en niet de Galaxy S11. Het gerucht ging al enige tijd rond, maar lijkt nu bevestigt te worden dankzij de eerste gelekte foto’s.

De afgelopen maanden zijn we zo goed als kapot gemaakt door de hoeveelheid geruchten die over het nieuwe vlaggenschip van Samsung naar buiten zijn gebracht. Wat er van die geruchten precies waar is weten we op 11 februari als het Zuid-Koreaanse bedrijf het toestel officieel onthuld. Maar de kans dat we echt met de Samsung Galaxy S20 te maken hebben is ontzettend groot, zo blijkt uit gelekte beelden van de Galaxy S20+ 5G.

Samsung brengt Galaxy S20 uit en legt S11 in de kast

Op de eerste foto’s, die dankzij XDA Developers het daglicht hebben gezien, is het opstartscherm van het nieuwe vlaggenschip te zien. Ideaal, want bij Samsung-toestellen wordt altijd de naam van de desbetreffende smartphone getoond. In dit geval gaat het dus om de Samsung Galaxy S20+ 5G, waardoor een eerder gerucht bevestigd lijkt te worden. Gezien het feit dat de Samsung Galaxy S10-serie in 2019 verscheen, werd er eerder vanuit gegaan dat de Galaxy S11 in 2020 uitgebracht zou worden. Dat lijkt bij deze dus zo goed als ontkracht te zijn.

Ondanks het feit dat XDA de foto’s naar buiten brengt en deze ook nog eens het echte werk lijken te zijn, moeten we dit nieuws nog steeds met een korreltje zout nemen. Ook al is dit korreltje piepklein en kunnen we er voor 99% vanuit gaan dat dit klopt. Voor een 100% antwoord moeten we toch echt tot 11 februari wachten.

Hole-punch, camera en het scherm

Uiteraard brengen de eerste foto’s nog meer informatie met zich mee. Zo is er, inderdaad, een quad-camerasysteem op de achterkant van de smartphone te vinden. Deze zit in de vorm van een camera-eiland op de achterkant, dat inmiddels wel een beetje de trend is geworden in het smartphone-landschap. Geruchten gaan dat dit camerasysteem bestaat uit een normale groothoeklens, een Ultra-Wide lens, een portret-lens en een nieuwe Macro-lens.

We zien overigens ook dezelfde hole-punch in het scherm zitten als bij de Samsung Galaxy Note 10+. Dat betekent dus dat deze in het midden van het scherm zit en wat ons betreft is dit alles behalve nadelig. Daarbij lijkt het scherm zelf overigens een heel stuk minder gebogen te zijn aan de zijkant dan bij de Galaxy S10-serie. Volgens XDA lijkt het scherm zo goed als plat te zijn wanneer je hem in de hand hebt.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S20: gelekte beelden bevestigen mogelijk groot gerucht
Sluiten