Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Smartphones 21 augustus 2020

Samsung Galaxy S20 krijgt flinke update vanaf vandaag

Heb je een Samsung Galaxy S20? Dan heb je vandaag een goede dag. Het bedrijf rolt de One UI 2.5 uit voor eigenaren.

Het is vandaag een soort Samsung-dag. Vanaf vandaag zijn de Galaxy Note 20 en de Galaxy Note 20 Ultra te koop. Maar dat is niet het enige goede nieuws. Ook komt vandaag One UI 2.5 uit. En nee, dat is niet alleen voor de nieuwe Note-telefoons. Ook gebruikers van een smartphone Galaxy S20-serie kunnen profiteren van de nieuwe interface meldt Sammobile.

De Samsung Galaxy S20 krijgt een update

Vanaf vandaag gaat Samsung ONE UI 2.5 uitrollen. Dat zijn de firmware-versies G981BXXU4BTH5, G986BXXU4BTH5 en G988BXXU4BTH5, oftewel die voor de 5G-versie van de Galaxy S20, Galaxy S20+ en de Galaxy S20 Ultra. Nederland is samen met Italië, Hongarije, Portugal en Duitsland en de Scandinavische landen die als eerste van de nieuwe update gebruik kunnen maken.

Het is bijzonder dat Samsung nu al met de update komt voor de Galaxy S20. Normaal staat het bedrijf niet echt bekend op haar proactieve houding qua updates. Het is dan ook een mooie verrassing voor de telefoon-bezitters, aangezien eerst werd gedacht dat deze update eerst voor de Galaxy Note 20 en de Galaxy Fold 2 zou zijn.

One UI 2.5 is de nieuwste skin die Samsung speciaal maakt voor haar Andriod-telefoons. Vanaf het begin van het jaar moesten de Galaxy S20-toestellen het nog doen met de One UI 2.1.

Van One UI 2.1 naar One UI 2.5

Hoewel One UI 2.5 niet veel lijkt te verschillen van One UI 2.1, zijn er wel degelijk verbeteringen. De grootste veranderingen zijn bij de camera te vinden. Hier zijn een aantal nieuwe instellingen beschikbaar. Daarnaast krijg je met One UI 2.5 een draadloze versie van DeX. Via Miracast kun je dan op je televisie de desktopversie gebruiken. Met het weekend voor de deur, kun je dan ook meteen de camera gaan uittesten.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S20 krijgt flinke update vanaf vandaag
Sluiten