Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 maart 2020

Samsung Galaxy S20 vs Galaxy Note 20: S Pen het enige verschil?

Het grote verschil tussen de Samsung Galaxy S-serie en de Note serie zijn al jaren steeds kleiner aan het worden. Iets dat dit jaar, volgens verschillende bronnen, zijn hoogtepunt bereikt. Het enige verschil tussen de Samsung Galaxy S20 en de Note 20 zou namelijk zomaar eens de S Pen kunnen zijn.

Dat is wat onder andere Ice Universe en Max Weinbach op Twitter melden. De twee hebben in de loop der jaren een aardige reputatie opgebouwd en laten weten dat de twee toestellen praktisch identiek zijn.

Samsung Galaxy S20 en Note 20: amper verschil?

Ice Universe liet op Twitter weten dat de specificaties van de Samsung Galax Note 20, niet heel ver van de Galaxy S20 serie afliggen. Zo zouden zelfs de camera’s op de twee verschillende toestellen praktisch hetzelfde zijn.

Maar Mac Weinbach, redacteur bij XDA-developers, komt met hardere conclusies. Zo maakt zegt hij zelfs dat het enige verschil tussen de twee toestellen, de toevoeging van de S Pen zou zijn. En dat geldt dan uiteraard voor de Galaxy Note 20 ten opzichte van de Galaxy S20.

Er zijn inmiddels al wat specificaties gelekt voor beide toestellen en de twee leakers beschikken vaak ook over aardig wat informatie. En heel eerlijk gezegd komt dit bericht niet als een verrassing.

Steeds verwarrender

De Samsung Galaxy S-serie en de Galaxy Note-serie waren een aantal jaar geleden nog twee compleet verschillende toestellen. De S-serie was de compactere variant en de Note-serie bestond uit echte bakbeesten. Wie een grote smartphone wilde hebben met de meest imposante specificaties, ging vroeger voor de Note.

Maar met het jaar hebben we dat verschil steeds kleiner zien worden. Niet doordat de Galaxy Note-smartphones steeds kleiner werden, maar de S-smartphones steeds groter. Vorig jaar was de Galaxy S10+ bijvoorbeeld voorzien van een 6.4-inch display. De Galaxy Note 10 6.3-inch: kleiner dus. De Galaxy S20 Ultra beschikt dit jaar over een 6.9-inch Display, waar de Galaxy Note 10+ van vorig jaar over een 6.8-inch display beschikt.

En zo is het duidelijke verschil tussen de twee series dus steeds kleiner geworden. Iets dat dit jaar dus, mochten de geruchten kloppen, zomaar eens zijn hoogtepunt kan bereiken.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S20 vs Galaxy Note 20: S Pen het enige verschil?
Sluiten