Samsung Galaxy S20 mogelijk voorzien van 120Hz-scherm (en meer)

De Samsung Galaxy S20 krijgt mogelijk een 120Hz-scherm, zo meldt XDA Developers vandaag. Naast informatie over het scherm komen er via dezelfde bron nog veel meer specificaties naar buiten over de smartphones die op 11 februari onthuld worden.

De huidige smartphones van OnePlus worden op dit moment geroemd om een groot aspect: het 90Hz-scherm. Een feature die grote merken als Samsung en Apple op dit moment bijvoorbeeld nog niet hebben toegepast op hun smartphones. De Galaxy Note 10+ werd door mij vorig jaar “misschien wel de beste smartphone van 2019” genoemd, maar het ontbreken van een 90Hz-scherm viel me zeker tegen. Met de komst van de Galaxy S20 lijkt Samsung, als de informatie van de bron van XDA-Developers klopt, er een schepje bovenop te doen.

Samsung Galaxy S20 doet er een schepje bovenop

Via Max Winebach komt er nieuwe informatie naar buiten over het scherm van de Samsung Galaxy S20-serie. Het gaat in dit specifieke geval om de Plus-variant uit de serie, dat mogelijk beschikt over een 3200 x 1400 pixel display met een aspect ratio van 20:9. Naast het feit dat dit betekent dat het scherm een stukje langer is dan de voorgaande modellen, draagt het toestel een zelfde soort notch als de Galaxy Note 10 (+). Dat zagen we eerder al in de eerste gelekte foto’s en komt nu dus wederom naar boven.

Door de gelekte informatie komen we er dus ook achter dat de Samsung Galaxy S20+ beschikt over een 120Hz display. Helaas is de verversingssnelheid alleen maar te gebruiken wanneer je het scherm in FHD+ resolutie gebruikt. Wil je gebruik maken van de WQHD+ resolutie, dan is dat mogelijk met een verversingssnelheid van 60Hz.

Ultrasonische vingerafdrukscanner

XDA kan dankzij zijn bron ook bevestigen dat de Samsung Galaxy S20 beschikt over een ultrasonische vingerafdrukscanner in het scherm. Net zoals de Galaxy S10 en S10+ dat ook al deden. Dit in tegenstelling tot veel andere smartphones die beschikken over een optische vinger-afdrukscanner in het scherm. Ondanks het feit dat dit op papier beter moet werken, was er wel degelijk commentaar te vinden over de scanner die in de S10 te vinden was. Zo waren er klachten over de snelheid waarmee de vinger gescand werd (te langzaam) en was er een groot probleem met screen protectors.

Qualcomm, die achter deze scanners zit, heeft laten weten dat het deze problemen heeft opgelost. Het bedrijf introduceerde zijn tweede generatie 3D Sonic Max sensor, maar het is op dit moment nog maar de vraag of Samsung deze in de Galaxy S20 heeft gestopt.

Samsung Galaxy S20 modellen, batterijen en meer

Ook heeft het artikel nieuwe informatie gegeven over de batterij van de Galaxy S20+. Zo zou Samsung ervoor gekozen hebben om een 4500mAh batterij in het toestel te stoppen en is het mogelijk om op te laden met een snelheid van 25W. Gisteren kwam al naar buiten dat de Samsung Galaxy S20 Ultra beschikt over de mogelijkheid om de 5000mAh batterij op te laden met 45W. Daarbij beschikt de S20 plus ook over minimaal 12GB aan RAM-geheugen en nemen we, ook in de S-serie, afscheid van de headphone jack.

De verwachting is dat Samsung drie verschillende varianten van de Galaxy S20 serie naar buiten brengt. Volgens de geruchten zou deze bestaan uit de S20, de S20+ (waar dit artikel over gaat) en de S20 Ultra. Officieel is er uiteraard nog niets bekend, dus neem deze informatie vooral met een korreltje zout. Maar met de onthulling aanstaande, is het helemaal niet zo gek om aan te nemen dat de geruchten steeds specifieker worden en steeds meer richting de waarheid kunnen gaan.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S20 mogelijk voorzien van 120Hz-scherm (en meer)
Sluiten