Gebruikers Samsung Galaxy S20 Ultra melden serieuze klachten

De Samsung Galaxy S20 Ultra is nog niet lang uit, maar toch hebben weten gebruikers al serieuze klachten te melden. Het gaat om de toestellen die draaien op een Exynos 990 chipset.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf brengt het vlaggenschip ook uit met de Snapdragon 865 chip. De problematische toestellen met Exynos processoren zijn daarentegen juist in Nederland vooral verkrijgbaar.

Problemen bij de camera

De klachten gaan om oververhitting en om problemen rond de autofucus en komen zo tot uitdrukking:

Deze Twitteraar is niet de enige zonder problemen, daar de S20 Ultra koortsachtige temperaturen kan bereiken bij de volgende gebruiker:

Doordat de telefoon zo warm wordt, gaat de batterij ook sneller leeg. Een hoge temperatuur heeft dus als het ware een domino-effect. En zeg nu eerlijk, een telefoon voor het einde van de dag al op moeten laden in deze prijsklasse: dat kan natuurlijk niet door de beugel. De Exynos processoren hebben bij verschillende Samsung telefoons al een twijfelachtige reputatie opgebouwd door tegenvallende prestaties. De S20 Ultra van Samsung lijkt nu die lijst aan te gaan vullen door deze problemen.

Dat de telefoon zulke problemen heeft is opmerkelijk. Het toestel is immers met een prijskaartje van praktisch 1300 euro niet goedkoop. Juist voor zo’n hoge prijs mag je verwachten dat er niks mis is met je toestel.

Updates baten niet voor de S20 Ultra

Samsung heeft al eerder verschillende updates uitgerold om problemen rond de camera van de S20 Ultra te doen verhelpen. Toch blijkt nu dat die patches onvoldoende hebben geholpen. Gebruikers op fora van Samsung zelf en Reddit, maar ook Twitter laten zien dat de bovenstaande tweets niet alleen anekdotisch bewijs zijn. Zij melden vergelijkbare problemen te hebben.

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de S20 en de S10 serie? De vorige generatie toestellen van Samsung hebben immers nog veel moois te bieden. In dit artikel leggen we je het uit.

Reageer op artikel:
Gebruikers Samsung Galaxy S20 Ultra melden serieuze klachten
Sluiten