Gelekte Samsung Galaxy S20 Ultra specificaties zijn uiterst indrukwekkend

De specificaties van de Samsung Galaxy S20 Ultra zijn op z’n zachts gezegd indrukwekkend te noemen. Dankzij SamMobile, en een aantal leaks op Twitter, komen we er onder andere achter dat het toestel voorzien is van een 16GB RAM-optie.

De geruchten dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung de S20 zou heten, gingen al enige tijd rond, maar gisteren werd dit zo goed als bevestigd. Dit zou betekenen dat het meest geavanceerde toestel uit de nieuwe vlaggenschip-serie de Samsung Galaxy S20 Ultra gaat heten. En dankzij nieuwe informatie van een leaker, komen er nieuwe details over het toestel naar buiten.

Samsung Galaxy S20 Ultra krijgt 16GB werkgeheugen

De Samsung Galaxy S20 Ultra kan de eerste smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf worden dat voorzien is van 16GB aan werkgeheugen. Het basismodel van de smartphone zal overigens voorzien zijn van een indrukwekkende 12GB aan werkgeheugen, wat in de S10 serie de meest uitgebreide optie was. Op het gebied van opslagcapaciteit zal de Galaxy S20 Ultra de opties 128GB, 256GB en 512GB bieden.

SamMobile meldt ook dat de Samsung Galaxy S20 Ultra een batterij krijgt met 5000mAh en dat deze snel op te laden is met 45W. Het is alleen nog wel de vraag of Samsung ervoor kiest om een 45W opladen in de doos te stoppen. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat je deze stekker zelf moet aanschaffen.

Op de foto’s die gisteren naar buiten kwamen was overigens ook het camerasysteem van de Galaxy S20 te zien. Het camera-eiland zal qua uiterlijk misschien niet bij iedereen in de smaak vallen, maar de specificaties zonder twijfel wel. Zo zou het systeem om de S20 Ultra beschikken over de 108 megapixel camera, een 48 megapixel camera met 10 keer optische zoom en een 12 megapixel ultra-wide camera. Hoe het dan precies zit met de Macro-lens is op dit moment nog niet bekend.

Afscheid van een oude geliefde

Wat wel bekend is, door middel van geruchten en gelekte informatie, is het feit dat de Galaxy S20 Ultra beschikt over een microSD slot. Dat klinkt als de normaalste zaak ter wereld, maar op Twitter gaat het verhaal rond dat er afscheid wordt genomen. Alle andere modellen uit de Galaxy S20-serie zullen namelijk niet voorzien zijn van een microSD-slot. En met oog op het feit dat mensen er nog niet eens overheen zijn dat de 3.5mm headphone jack in de meeste smartphones het strijdveld heeft verlaten, wordt dit zonder twijfel ook een puntje van kritiek.

Maar goed: hoe goed en officieel de geruchten ook lijken, dat zijn ze uiteraard niet. Op 11 februari krijgen we pas echt te weten wat het toestel precies te bieden heeft. Maar de tijd heeft ons inmiddels wel geleerd dat wanneer de specificaties rond deze tijd van het jaar dusdanig specifiek zijn, dat ze meestal wel erg dicht in de buurt zitten.

Reageer op artikel:
Gelekte Samsung Galaxy S20 Ultra specificaties zijn uiterst indrukwekkend
Sluiten