Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 15 april 2020

Samsung “sloopt” Galaxy S20 Ultra scherm met nieuwe update

Gebruikers van de Samsung Galaxy S20 Ultra doen melding van een opvallende bug. Het lijkt erop dat een nieuwe update ervoor gezorgd heeft dat het scherm vreemd doet in bepaalde situaties.

De melding gaat over het feit dat het scherm van het vlaggenschip groen uitslaat op de telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Op dit moment wordt de beveiligingsupdate van April in verband gebracht met het nieuwe probleem.

Samsung Galaxy S20 ultra scherm doet raar na update

Samsung Community leden hebben bevestigd dat er een probleem is met het display van het vlaggenschip. De Galaxy S20 Ultra is inmiddels voorzien van een nieuwe beveiligingsupdate. Deze update zit vol met oplossingen voor bepaalde problemen, maar introduceert kennelijk ook een nieuwe probleem. Bij sommige gebruikers slaat het scherm groen uit.

Dit gebeurt overigens niet bij iedere gebruiken en ook niet in iedere situatie. Er zijn een paar elementen die een rol spelen in dit probleem. Ten eerste duikt het probleem, tot nu toe, alleen op bij mensen waarbij de S20 Ultra op 120Hz ingesteld is. Daarbij staan bij de meeste mensen de helderheid boven de 25% of is de batterij bijna leeg. Mensen die hun telefoon op 60Hz hebben ingesteld, hebben geen last van het probleem.

Een ander belangrijk punt is dat dit alleen gebeurt bij mensen met een Exynos versie van de Galaxy S20 Ultra. Er zijn namelijk twee verschillende versies te vinden van de Samsung Galaxy S20. Eentje met een Snapdragon processor en eentje met Samsungs eigen Exynos processor. In Nederland hebben we te maken met de tweede variant.

Het is op dit moment nog niet duidelijk waar dit probleem nu precies vandaan komt en wat voor een oplossing ervoor gevonden is. Ook hebben we op dit moment nog geen melding van mensen in Nederland die last hebben van dit probleem.

Heb jij een Nederlandse Galaxy S20 Ultra op de kop getikt en last van dit probleem? Stuur dan even een mailtje via [email protected]!

Reageer op artikel:
Samsung “sloopt” Galaxy S20 Ultra scherm met nieuwe update
Sluiten