[VIDEO] Samsung Galaxy S20 Ultra vs Galaxy Z Flip: welke Samsung-topper is het beste?

Stel, je beschikt over een flinke zak geld en wilt graag een nieuwe Samsung-smartphone. Welke moet je dan kopen? In deze vergelijking leggen we de twee top-alternatieven tegenover elkaar: de Samsung Galaxy S20 Ultra vs Samsung Galaxy Z Flip. Mark en Thomas zoeken voor je uit welke het beste is.

De Galaxy S20 Ultra en Galaxy Z Flip zijn de twee nieuwste vlaggenschepen van Samsung. Beiden kosten ze ruim meer dan €1000; het zijn dus geen toestellen die je zomaar even koopt. Sterker nog: het zijn beiden smartphones die alleen voor echte tech-liefhebbers weggelegd zijn. Ben je dat niet, dan kunnen we je alvast vertellen dat je beter voor honderden euro’s minder een van de ‘gewone’ Galaxy S20-modellen kunt kopen. Als je wel een techliefhebber bent en een bijzonder nieuw speeltje wilt, dan moet je bij een van deze twee toestellen zijn.

Samsung Galaxy S20 Ultra vs Samsung Galaxy Z Flip achterkant
De Samsung Galaxy S20 Ultra naast de Samsung Galaxy Z Flip (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Samsung Galaxy S20 Ultra

De Samsung Galaxy S20 Ultra is eigenlijk de overtreffende trap van de Galaxy S20. In onze review concludeerden we dat de Samsung Galaxy S20 Ultra erg goed is, maar niet zo perfect als je voor de prijs van €1350 zou willen. Toch heeft het toestel zeker heel wat te bieden.

Hij heeft een betere camera die maximaal 100x kan zoomen en een gigantisch scherm. Een 120Hz amoledscherm van maar liefst 6,9 inch groot, om precies te zijn. Verder is de Galaxy S20 Ultra natuurlijk voorzien van de beste specificaties die je anno 2020 in een smartphone kunt krijgen. Denk aan een Exynos 990-chipset en maar liefst 12GB werkgeheugen. De hoofdcamera heeft een resolutie van 108 megapixel en wordt ondersteund door een groothoek-, tele- en ToF 3D-camera.

Samsung Galaxy Z Flip

De Samsung Galaxy Z Flip moet het eigenlijk helemaal hebben van zijn vouwbare scherm. Het is Samsung‘s tweede vouwbare smartphone en hij pakt het wat anders aan dan de eerdere Galaxy Fold. De Galaxy Z Flip is opengevouwen een vrij normale smartphone, die je in de lengte kunt dubbelklappen. Dat maakt hem erg bijzonder en klein op te bergen.

Samsung Galaxy S20 Ultra vs Samsung Galaxy Z Flip bovenkant
Beide smartphones hebben een kleine punch hole in het midden van hun display (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Het betekent wel dat je functioneel niet zo heel veel krijgt voor de €1500 die hij kost. De specificaties zijn ongeveer vergelijkbaar met een high-end smartphone uit 2019 en komen dus flink tekort tegenover de Galaxy S20 Ultra. Welke van de twee het beste is zie je in de video bovenaan dit artikel. Daar zie je alles over de Samsung Galaxy S20 Ultra vs Samsung Galaxy Z Flip. Enjoy!

Altijd op de hoogte blijven van de video’s van WANT? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

Reageer op artikel:
[VIDEO] Samsung Galaxy S20 Ultra vs Galaxy Z Flip: welke Samsung-topper is het beste?
Sluiten