Samsung Galaxy S21 mogelijk eerste vlaggenschip met nieuwe processor

Dat Samsung begin volgend jaar met de Galaxy S21 komt staat vast. Alleen wat de smartphone precies te bieden heeft en hoeveel hij gaat kosten nog niet. Althans, dat was het geval tot vandaag dan.

Eerder deze week werd de nieuwe Qualcomm Snapdragon 888 processor aangekondigd en het was nog maar de vraag of de Samsung Galaxy S21 er gebruik van zou maken. Maar nu het vlaggenschip opduikt met de chip aan boord is het verhaal inmiddels meer dan duidelijk.

Samsung Galaxy S21 voorzien van Snapdragon 888

Samsung hield de lippen deze week stijf op elkaar toen Qualcomm de Snapdragon 888 aankondigde. Het Zuid-Koreaanse bedrijf werd niet meegenomen in de lijst met smartphones die voorzien worden van de nieuwe processor. Dat zorgde er onder andere voor dat het idee gewekt werd dat de Samsung Galaxy S21 volgend jaar alleen de Exynos 2100 processor zou gebruiken. Alleen dat lijkt na vandaag niet meer aan de orde te zijn. Sterker nog: de Galaxy S21 kan zomaar het eerste vlaggenschip worden die over de Snapdragon 888 beschikt.

Dankzij nieuwe benchmark resultaten komt naar buiten dat de Samsung Galaxy S21 over de nieuwe processor beschikt. Via Geekbench is te zien dat een variant van de S21, met modelnummer SM-G991U, beschikt over een chipset genaamd Lahaina. Inmiddels is bekend dat dit de codenaam is voor, u raadt het al, de Snapdragon 888.

Samsung Galaxy S21
De Geekbench resultaten (Afbeelding: Geekbench / Via: SamMobile)

Opvallend is dat we dankzij de benchmark ook meer informatie tot onze beschikking krijgen. Zo zien we dat de octa-core processor klokt op een snelheid van 1.8GHz. Verder beschikt het toestel over 8GB aan RAM en draait hij op Android 11. Op Geekbench presteerde de Samsung Galaxy S21 uiterst goed. De smartphone van Samsung wist 1075 punten te scoren in de single-core CPU test en haalde 2916 punten in de multi-core CPU test.

Wat verwachten we nog meer?

Het is zo goed als zeker dat de Samsung Galaxy S21 beschikt over de nieuwe Snapdragon 888. Maar er is uiteraard veel meer te vinden in de smartphone. Officieel gezien weten we nog niets, maar geruchten en leaks geven ons wel een goede indicatie.

De Samsung Galaxy S21 beschikt mogelijk over een 6.2-inch Super AMOLED-beeldscherm met een FHD+ resolutie en 120Hz verversingssnelheid. Goed om te weten is dat de vingerafdrukscanner ook dit jaar weer in het scherm verwerkt zit. Daarnaast krijgen consumenten de beschikking over een triple-camerasysteem. Deze bestaat volgens de geruchten uit het volgende:

  • 12 megapixel groothoeklens
  • 12 megapixel ultragroothoeklens
  • 64 megapixel telefotocamera

Het toestel beschikt mogelijk over een 4000mAh batterij die je hoogstwaarschijnlijk sneller op kan laden dan bij het vorige model. Met hoeveel vermogen dat is lijkt nog niet bekend te zijn. Oh, ja! We zien de telefoon volgend jaar waarschijnlijk eerder dan verwacht. Benieuwd wanneer? Check dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S21 mogelijk eerste vlaggenschip met nieuwe processor
Sluiten