Samsung Galaxy S21 gaat de Galaxy Note achterna dankzij extra toevoeging

Het ziet ernaar uit dat de Samsung Galaxy S21 functies krijgt die we voorheen alleen tegenkwamen op de Galaxy Note-smartphonelijn. Dat heeft althans de directeur van de smartphonetak van Samsung bekendgemaakt. Betekent dit dan ook meteen het einde van de Note-serie?

Samsung-directeur TM Roh heeft in een onlangs gepubliceerde blogpost meer bekendgemaakt over de smartphoneplannen voor 2021. Hij bevestigt dat er in januari een evenement plaatsvindt, iets waar al een tijdje naar gehint wordt. Daarnaast laat hij vallen dat de S Pen, de stylus van de Note-serie, naar andere smartphones van de fabrikant komt. Dat kan nog wel eens grote gevolgen gaan hebben voor die smartphonelijn, aangezien er ook al weken geruchten zijn over het annuleren van dit toestel. Echter, eerder deze week kwam al in het nieuws dat er mogelijk toch een Note uitkomt in 2021. Dat wordt dus nog spannend.

Samsung Galaxy S21 met S Pen

In januari gaan we dus ongetwijfeld meer te weten komen en krijgen we vanzelf te horen of de Samsung Galaxy S21 S Pen-ondersteuning krijgt. Dat wordt sowieso een drukke maand, aangezien vanaf 11 januari ook al CES van start gaat. Dat is een jaarlijkse techbeurs met gadgets en andere producten die later in het jaar, in elk geval in Amerika, verschijnen.

Samsung Galaxy S21
De Galaxy S21 en S21 Ultra (Afbeelding: OnLeaks)

Verder wordt er ook gesproken over de toekomst van opvouwbare smartphones. Het assortiment aan dergelijke toestellen wordt in 2021 uitgebreid en de toestellen moeten voor iedereen toegankelijk worden. Het woord ‘toegankelijk’ heeft mogelijk betrekking op de prijs; waarschijnlijk brengt Samsung dus volgend jaar goedkopere of betaalbare opvouwbare toestellen uit. Nu kan zo’n vouwbaar model 1200 tot 2000 euro kosten en dat is het voor veel mensen gewoon niet waard.

2021 wordt opvouwbaar

Helaas heeft Roh niet laten weten welke toestellen we kunnen verwachten. In het geruchtencircuit wordt er gesproken over smartphones als de Galaxy Z Fold 3, Z Fold Lite, Z Flip 2 en zelfs de Z Flip Lite. Maar over de Lite-versies zijn verschillende geruchtenmakers het momenteel nog niet eens. Ook dit moeten we dus even afwachten.

Samsung

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S21 gaat de Galaxy Note achterna dankzij extra toevoeging
Sluiten