Chad Grijphart
Chad Grijphart Smartphones 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung pronkt met een leugen: iconische Galaxy S23-foto’s blijken nep

Astrophototography was een indrukwekkende functie op de Samsung Galaxy S20 Ultra en een van de hoogtepunten van de lancering van de Galaxy S21. De “space zoom” waarmee gebruikers prachtige foto’s van de maan konden maken stal de show, ook bij de Samsung Galaxy S23.

Helaas blijkt nu dat de foto’s niet zo indrukwekkend zijn als eerst werd gedacht. Een Reddit-gebruiker genaamd ibreakphotos ontdekte dat de maanfoto’s die met een Samsung Galaxy S23 Ultra waren genomen, nep waren.

Samsung Galaxy S23 voorzien van neppe maanfoto’s

Ibreakphotos toonde aan dat Samsung een AI-truc gebruikt om de textuur van de maan toe te voegen aan maanfoto’s. Om dit te bewijzen, nam hij een lage-resolutie foto van de maan en voegde er vervolgens een texture overlay aan toe.

Hij nam toen een foto van deze afbeelding met een Samsung Galaxy en de resulterende foto was helder en gedetailleerd, hoewel het origineel dat niet was.

Het gebruik van AI-trucjes zoals deze om gebruikers te laten denken dat hun camera beter presteert dan dat eigenlijk het geval is, is misleidend en niet eerlijk tegenover de consument.

Hoewel het waar is dat de Samsung Galaxy S23 een behoorlijk goede camera heeft, is het niet eerlijk om gebruikers te laten denken dat ze indrukwekkende maanfoto’s kunnen maken met hun telefoon als de werkelijkheid is dat de foto’s nep zijn.

Samsung Galaxy S23 maanfoto's blijken nep te zijn
Het verschil (Afbeelding: ibreakphotos)

Wat betekent dit voor de toekomst?

Hoewel dit een teleurstelling kan zijn voor sommige gebruikers, betekent dit niet dat de Samsung Galaxy S23 of toekomstige modellen slecht zijn. Het betekent simpelweg dat de maanfoto’s die met deze telefoon zijn genomen, niet zo indrukwekkend zijn als eerder werd gedacht.

Hopelijk zal Samsung in de toekomst transparanter zijn over hoe hun camera’s werken. Of de prestaties van hun camera’s eerlijk adverteren. Zodat consumenten bijvoorbeeld weten wat ze kunnen verwachten van hun aankoop. Ik zeg maar iets geks…

Android en iOS: dit waren de best verkochte smartphones van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung pronkt met een leugen: iconische Galaxy S23-foto’s blijken nep
Sluiten