Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S24 lijkt goed af te kijken bij iPhone 15 Pro

De Samsung Galaxy S24 is de eerstvolgende grote smartphone die we in de strijd tussen Android en iOS gaan zien. De Ultra-variant zal uiteraard het meest uitgebreide worden dat, als we de geruchten mogen geloven, zich sterk laat inspireren door de iPhone 15 Pro van Apple.

Samsung en Apple laten zich regelmatig inspireren door elkaar. De ene functie verschijnt bijvoorbeeld eerst op Android, het andere onderdeel is eerder op de iPhone te vinden. Dit is nu ook het geval met de Samsung Galaxy S24 Ultra. Deze neemt een van de meest opvallende features over die Apple introduceerde met de iPhone 15 Pro.

Deze functie die de Samsung Galaxy S24 Ultra overneemt van de iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro heeft een behuizing van titanium, wat zo zijn voordelen biedt. Hierdoor is de smartphone aanzienlijk lichter, terwijl hij qua stevigheid nauwelijks inlevert ten opzichte van zijn voorganger. Samsung heeft dit materiaal tot nu toe niet gebruikt, maar volgens het Koreaanse medium The Elec, zal de Samsung Galaxy S24 Ultra een titanium frame krijgen.

Het bedrijf is momenteel bezig met het verzamelen van titanium voor de Samsung Galaxy S24 Ultra. In totaal wil het 15 miljoen behuizingen produceren, hetzelfde aantal als de Galaxy S23 dat verkocht is.

Andere verwachtingen voor het vlaggenschip

Desondanks neemt Samsung zeker niet alles over van de iPhone 15 Pro. De telefoon heeft rechthoekige randen om de stevigheid te vergroten. Bovendien wordt het scherm plat en krijgt het geen gebogen randen.

Samsung Galaxy S23 Ultra, Android, Smartphones, Review
De S23 Ultra. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Er zijn ook tal van geruchten over AI-functionaliteit. Zo zou de Samsung Galaxy S24 het eerste toestel van het merk worden waarin generatieve AI is ingebouwd, vergelijkbaar met ChatGPT.

Eerder kondigde Google iets soortgelijks aan, waarbij Google Assistent op de Pixel 8 Pro samenwerkt met Bard. Met welk bedrijf Samsung wil samenwerken voor AI blijft nog een groot vraagteken.

Google Chrome doet een Apple’tje met nieuwe functie voor iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!