Samsung Galaxy S8: 10 handige tips die je nog niet kent

De Samsung Galaxy S8 is niet de nieuwste smartphone van Samsung, maar wordt wel nog steeds erg veel gebruikt. Het populaire toestel heeft veel te bieden. Meer dan je misschien zelf door hebt. Gelukkig kun je daar verandering in brengen.

Er zijn veel functies op deze smartphone die je wellicht nog niet hebt ontdekt. Daarom hebben we hier 10 tips voor je waarmee je nog meer uit de Galaxy S8 haalt. Alstu!

1. Gebruik de slimme vergrendeling voor snellere toegang tot je Galaxy S8

De Galaxy S8 kan op verschillende manieren vergrendeld en ontgrendeld worden. Denk aan de vingerafdrukscanner, de irisscanner en gezichtsherkenning. En natuurlijk de ouderwetse pincode. Wil je de smartphone (nog?) makkelijker en sneller ontgrendelen? Gebruik dan de ‘Smart Lock’ feature. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ >> klik op ‘Schermvergrendeling en beveiliging’ >> selecteer ‘Smart Lock’. Hier kun je verschillende voorwaarden aanvinken om je smartphone zichzelf te laten ontgrendelen. Zoals wanneer je thuis bent of wanneer je hem in je hand hebt.

samsung galaxy s8
Samsung Galaxy S8 (Afbeelding: WANT)

2. Gebruik de Google Assistant

Samsung heeft met Bixby natuurlijk een eigen spraakassistent. Niet iedereen is echter te spreken over dit staaltje AI. Wie een spraakassistent wil gebruiken maar geen fan is van Bixby kan Google Assistant ook makkelijk inschakelen op de Galaxy S8. Druk daarvoor de thuisknop van de smartphone iets langer in en Google Assistant staat voor je klaar.

3. Gebruik een split screen op de Samsung Galaxy S8

Split screen is geliefd bij de multitaskers onder ons. Dit kan op laptops, maar ook op een smartphone als de Galaxy S8. Dat gezegd hebbende werkt echter niet iedere app op de S8 even lekker in split screen-modus. Wil je deze modus toch proberen? Klik dan op de ‘Recents’-knop onderin je beeldscherm. Klik vervolgens op de multitask-knop. Die ziet er uit als twee rechthoekjes boven elkaar. Vervolgens kun je de schermen slepen om de grootte aan te passen of om terug te keren naar één groot scherm.

4. Bekijk notificaties met gebruik van de vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner op de achterkant van de Samsung Galaxy S8 is uiteraard bedoeld om de smartphone te ontgrendelen. Hij heeft echter nog meer functies. Je kunt er bijvoorbeeld mee door je notificaties scrollen. Al moet je die functie wel eerst op de volgende manier activeren: Ga naar de instellingen van de smartphone >> kies ‘Geavanceerde instellingen’ >> klik op ‘Gebaren vingerafdrukscanner’ en vink deze handige functie aan.

Galaxy S8
De Galaxy S8 (Afbeelding: WANT)

5. Personaliseer het Edge-menu

De afgeronde randen van het AMOLED beeldscherm op de Galaxy S8 zien er niet alleen tof uit, maar zijn ook functioneel. Zo zitten er een aantal handige functies in die rand verstopt. Swipe bijvoorbeeld je vinger vanuit de rechterkant van het beeldscherm naar binnen om het rechter Edge-menu te openen. In dit menu vind je je meest gebruikte apps. Wil je de apps in dit menu veranderen? Klik dan op de ‘Instellingen’-knop onderin het scherm wanneer het Edge-menu hebt geopend is.

6. Haal alles uit de camera van je Samsung Galaxy S8

Je kunt super scherpe kiekjes maken met de 12MP camera van deze Samsung smartphone. Er zijn echter een aantal functies van de camera die niet direct zichtbaar zijn, maar die je zeker niet aan je voorbij mag laten gaan. Open hiervoor de camera-app, swipe vanaf de linkerkant van het scherm naar rechts waarna een aantal handige opties tevoorschijn komen. Denk bijvoorbeeld aan panorama, slow motion, en een hyperlapse-functie. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook de ISO van de camera aanpassen en de sluitertijd.

7. Schakel de Bixby-knop uit

Zoals al gezegd is niet iedereen fan van de slimme assistent van Samsung. De Bixby-knop zit onder de volumetoetsen op de Samsung Galaxy S8 waardoor je hem makkelijk per ongeluk indrukt. Het is daarom handig om de knop uit te schakelen als je hem toch niet gebruikt. Open hiervoor de Bixby Home app >> druk op het instellingen-tandwiel aan de bovenkant van het scherm >> kies de optie om Bixby Home niet te openen als je op de Bixby-knop drukt.

Bixby Samsung
Samsung Bixby (Afbeelding: Samsung)

8. Schakel in-app notificaties uit

Word je gek van alle notificaties die verschillende apps versturen? Schakel ze dan afzonderlijk uit via de instellingen in de smartphone. Zo hoef je de apps niet volledig te verwijderen. Klik in de instellingen op ‘Notificaties’ en (de)selecteer daar van welke apps je wel en geen notificaties wilt ontvangen.

9. Maak het beeldscherm geschikt voor gebruik met één hand

Het beeldscherm van de Galaxy S8, en veel andere nieuwe smartphones, is voor sommigen van ons te groot om met één hand te bedienen. Gelukkig is er een feature op deze smartphone die dit voor je fixt. Je activeert deze functie door drie keer op de thuisknop te drukken, of door je vinger diagonaal naar het midden van het beeldscherm te slepen. Als de functie nog uit staat kun je hem aanzetten door naar ‘Instellingen’ te gaan >> ‘Geavanceerde functies’ >> ‘Bediening met één hand’.

10. Verberg apps en meer in een beveiligde map

Een smartphone staat vol met persoonlijke informatie. Denk bijvoorbeeld aan notities, contacten, foto’s, wachtwoorden en emails. Die zijn vaak direct toegankelijk vanaf het homescreen van je smartphone. Wil je bepaalde informatie liever verbergen en beveiligen? Gebruik dan Samsung’s beveiligde map. Die map kan alleen worden geopend met een wachtwoord, pincode, vingerafdruk of irisscan. De zogenaamde ‘Secure Folder’ staat niet standaard op de Samsung Galaxy S8 maar is gratis te downloaden in de Samsung Galaxy Store.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S8: 10 handige tips die je nog niet kent
Sluiten