Samsung Galaxy S8: 5 tips om het meeste uit je smartphone te halen

De Samsung Galaxy S8 is al een flinke tijd uit, maar nog steeds een veelgebruikte smartphone. Zoals elke telefoon herbergt dit toestel veel handige tips die een beperkt aantal mensen daadwerkelijk gebruiken.

Daarom 5 tips die het gebruik van jouw Galaxy S8 net een stukje aangenamer maken. Welke tip is jouw favoriet?

Notificaties bekijken via je vingerafdrukscanner

De tool op de achterkant van de Galaxy S8 is natuurlijk gemaakt om je toestel te ontgrendelen. Toch kan je dit staaltje techniek voor nog meer gebruikt worden. Zo kan je ermee door je notificaties scrollen.

Dit doe je door deze functie allereerst te activeren. Daarvoor ga je naar je instellingen en daarna scroll je naar beneden naar ‘Geavanceerde instellingen’. Kies tot slot ‘Gebaren vingerafdrukscanner’ en vink de functie aan.

Galaxy S8
De Galaxy S8 (Afbeelding: WANT)

Je cache legen

Gaat je batterij van je Galaxy S8 sneller leeg? Dan kan het geen kwaad je cache te legen! Cache zijn allerlei gegevens die door apps worden opgeslagen. Zulke gegevens kunnen op de lange termijn een last voor je telefoon worden.

Hoe verwijder je deze cache? Daarvoor moet je eerst je telefoon uitschakelen. Vervolgens start je het toestel opnieuw op, door tegelijkertijd de Aan/uit-knop, Volume omhoog en de Bixby-knop in te drukken – en ingedrukt te houden. Het is belangrijk om de knoppen ingedrukt te houden totdat het scherm blauw wordt. Vervolgens kom je in het Android Recovery menu.

In je Android Recovery is je touchscreen uitgeschakeld, navigeer je met je volumetoesten en kies je voor opties met de aan/uit-knop. Scroll in het menu daarom door totdat het selectiebalkje op ‘Wipe cache partition’ staat. Druk op je aan/uit-knop om hiervoor te kiezen. Zodra je je keuze hebt bevestigd wordt het cache geheugen gewist. Tot slot herstart je je telefoon. Dat doe je door op je aan/uit-knop te drukken, aangezien je direct na het proces naar ‘Reboot system now’ wordt geleid. Geef na het opstarten je toestel wel even de tijd. Het kan even duren voordat de ervaring weer een stuk beter is dan voorheen.

samsung galaxy s8
De achterkant van de Galaxy S8 (Afbeelding: WANT)

Lift to wake met de Galaxy S8

De naam zegt het eigenlijk al. Met deze functie is zoeken naar je aan/uit-knop verleden tijd. Zodra je deze feature hebt ingeschakeld hoef je alleen nog maar je toestel van tafel of uit je broekzak te halen.

Hoe schakel je de functie in? Ga naar ‘Instellingen’ en kies daar onderin voor ‘Geavanceerde functies’. Druk daarna op ‘Bewegingen en gebaren’ en vink dan ‘Optillen om te activeren’ aan. Nu moet ook jouw eigen Galaxy S8 deze handige feature in de praktijk gaan brengen.

Bixby-button uitschakelen van je Galaxy S8

Bixby is de slimme assistent van Samsung, maar werd ontvangen met veel gemengde reacties. Doordat er een specifieke knop voor Bixby onder de volumetoetsen zit, druk je deze vaker per ongeluk in, ook na langer gebruik.

Om dit te voorkomen open je allereerst de Bixby Home app. Druk dan op het instellingen-tandwiel aan de bovenkant van het scherm. Kies als laatste ervoor om Bixby Home niet te laten openen als je op de Bixby-knop drukt. Zo is deze kleine irritatie verleden tijd.

Galaxy S8
De Galaxy S8 (Afbeelding: WANT)

Handig met één hand in gebruik

Wie er zeker van wil zijn zijn Galaxy S8 gemakkelijk met één hand te bedienen, moet bij deze feature zijn. Door diagonaal naar het midden van het toestel te schuiven, of door drie keer op de thuisknop te drukken activeer je de feature.

Maar wat nou als de functie nog uitstaat? Dan gaan je naar ‘Instellingen’, kies je voor ‘Geavanceerd functies’ en tot slot naar ‘Bediening met één hand’. Daar schakel je de functie in en is multitasken dus nog makkelijker dan te voren.

Ben je benieuwd of het tijd is voor een upgrade naar de Galaxy S20? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S8: 5 tips om het meeste uit je smartphone te halen
Sluiten