Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 29 jan 2017

Samsung Galaxy S8: dit kun je allemaal van het toestel verwachten

Arme Samsung. Het bedrijf sloeg de plank even goed mis met de ontploffende Samsung Galaxy Note 7. Zonde, want het was een degelijk hebbedingetje. Ach, binnenkort krijgt de Koreaanse techgigant nog een kans, dit keer met de Samsung Galaxy S8. We zetten alles op een rijtje dat we al weten over het opvallende vlaggenschip van Samsung.

Zelfde formaat, maar meer scherm

Samsung doet lekker mee met de trend van 2016: randloze schermen. De Samsung Galaxy S8 krijgt net zoals de LG G6 een gebogen scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt.

Boven- en onderaan zitten nog dunne randen, maar zonder homeknop. Die zit dit keer op de achterkant van het toestel, zoals je hieronder kunt zien. Dat wordt even wennen. Volgens bronnen binnen Samsung was er niet eens plek voor het maar al te bekende Samsung logo.

samsung galaxy s8

Het Koreaanse Samsung komt met twee varianten. De kleinste heeft een 5,8-inch scherm, het grotere model beschikt over een 6,2-inch scherm. Daar hoef je niet van te schrikken, want dankzij de dunne randen is de Samsung Galaxy S8 net zo compact als zijn voorganger. Ter vergelijking: de Galaxy S7 had een 5,1-inch of een 5,5-inch scherm.

Over efficiëntie gesproken. Intern worden beide varianten de Dream en de Dream 2 genoemd. Beide varianten hebben dus een gebogen scherm, waardoor het onderscheid met ‘Edge’ niet meer gemaakt hoeft te worden. Hoe dat eruit ziet? Je hebt geluk, want sinds vorige week kunnen we antwoord geven op die vraag. Er is namelijk een foto van het vlaggenschip gelekt. Waarschijnlijk gaat het om de 6,2-inch variant.

No #donglelife

Men was er niet zo blij mee toen Apple met de iPhone 7 afscheid nam van de oude vertrouwde headphone jack. Opeens moet je pielen met dongles, of een nieuwe (draadloze) koptelefoon kopen.

Naast verbeterde sensoren en snelheid kan de camera dit jaar waarschijnlijk objecten herkennen.

Samsung gebruikt die ophef in zijn voordeel, en laat de 3.5mm headphone jack gewoon lekker zitten. Wel gaat de Koreaanse techgigant met zijn tijd mee, want de Samsung Galaxy S8 krijgt naar verwachting een USB-C port. Over de toekomst gesproken: je kunt het vlaggenschip waarschijnlijk ontgrendelen met je ogen. Erfgoed van de teruggeroepen Samsung Galaxy Note 7.

Zo ‘klinkt’ het onder de motorkap

Aan de achterkant van het toestel zit wederom een dubbele camera, net zoals bij de Samsung Galaxy S7. Naast verbeterde sensoren en snelheid kan de camera dit jaar waarschijnlijk objecten herkennen. Wat je daar aan hebt? Dat moet Samsung ons nog even vertellen…

Onder de motorkap is er ook het een en ander verbeterd. De nieuwe processor is geproduceerd op een 10nm procedé, en dat is een primeur. Klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk levert dat nog betere en efficiëntere prestaties op. Goed om te horen toch? Je foto’s en muziek kun je kwijt op 64GB intern opslaggeheugen, natuurlijk uitbreidbaar met een micro-SD kaartje.

Samsung Galaxy s7

Je hoort er als fabrikant niet bij als je toestel geen virtuele assistent heeft. Uit onderzoek blijkt dat bijna niemand in het openbaar tegen zijn telefoon durft te praten, maar dat houdt Samsung niet tegen om een nieuwe assistent te introduceren.

Vorig jaar nam de Koreaanse fabrikant het bedrijfje achter Siri over, de (niet zo) slimme assistent van Apple. Het resultaat is een nieuwe digitale assistent genaamd Bixby. Het is nog niet duidelijk wat de gloednieuwe assistent allemaal kan, maar Samsung zal indruk moeten maken om zich te kunnen meten met Google Assistant.

Het bedrijf komt naar verluidt met een speciale dock op te proppen die je op een monitor of tv aan kunt sluiten.

Smartphones kunnen tegenwoordig bijna alles, maar toch heb je voor echt werk nog steeds een computer of laptop nodig. Daar wil Samsung verandering in gaan brengen. Het bedrijf komt naar verluidt met een speciale dock op te proppen die je op een monitor of tv aan kunt sluiten. Daar kun je de Samsung Galaxy S8 insteken, waarna je het vlaggenschip als een complete computer kunt gebruiken.

Microsoft en Lenovo probeerden zoiets al eerder, maar wellicht heeft Samsung de marketingpower om er wel een succes van te maken. Al je bestanden op een plek, en geen zware laptop meer om mee te sjouwen. Wij pinken alvast een traantje weg.

Wanneer kun je de Galaxy S8 verwachten?

Allemaal leuk en aardig die geruchten, maar wanneer kunnen we ermee aan de slag? Helaas zul je nog even geduld moeten hebben. De Samsung Galaxy S8 is namelijk uitgesteld om te voorkomen dat de batterijen problemen opleveren.

Normaal onthult de Koreaanse fabrikant zijn nieuwe vlaggenschip in februari, tijdens het Mobile World Congress. Balen balen, vooral als je al sinds de ontploffende Galaxy Note 7 op een nieuw Samsung vlaggenschip aan het wachten bent! Ach, ome Samsung denkt in ieder geval aan onze veiligheid.

Maar goed, wanneer dan wel? Pak je agenda er maar bij! Waarschijnlijk wordt het toestel eind maart onthuld, tijdens een evenement in New York en Londen. Dan zul je nog een maand geduld moeten hebben om het glimmende hebbedingetje in je handen te kunnen hebben, want naar verluidt is het toestel vanaf 21 april beschikbaar. De kans is groot dat we in ons kleine kikkerlandje nog wat langer moeten wachten…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S8: dit kun je allemaal van het toestel verwachten
Sluiten