Daniel Koster
Daniel Koster Apple 12 feb 2017

De Samsung Galaxy S8 features die je niet in de iPhone 8 zult aantreffen

Als het op smartphones aankomt, dan zij wij niet snel meer onder indruk. Toch zijn er een paar apparaten waar wij (het komende jaar) met smart op zitten te wachten. De volgende iPhone bijvoorbeeld of de opvolger van Google’s Pixel. Ook de Samsung Galaxy S8 is zo’n apparaat.

Ook al is de Samsung Galaxy S8 nog niet uit, er is al genoeg informatie beschikbaar. De geruchten doen zich de ronde en velen lijken meer feit dan fabel. Wij vonden het de hoogste tijd dé kenmerken van de S8 uiteen te zetten die je waarschijnlijk niet in de iPhone 8 zult zien.

iPhone 8 concept

[listicle]

Beast mode

Wij denken hierbij al gauw aan fitness-guys, maar ook de S8 krijgt zo’n modus. Deze laat je het maximale uit je smartphone halen door ‘m op volle toeren te laten draaien. Bijvoorbeeld ideaal voor tijdens het gamen om het spel zo vlekkeloos mogelijk te laten lopen.
[/listicle]

[listicle]

Een irisscanner

De Note 7, waar we het verder maar even niet over hebben, kent een irisscanner. En het zou ons verbazen als die irisscanner niet in het nieuwe vlaggenschip van Samsung is te vinden. Met deze scanner kun jij je telefoon en belangrijke documenten ontgrendelen. Nice.
[/listicle]

[listicle]

Je smartphone omtoveren tot desktop

Samsung lijkt een desktopmodus te ontwikkelen voor de S8. Het is hiermee mogelijk om de S8 aan een monitor te koppelen en je smartphone als een desktop te gebruiken. Dat kan fijn zijn, alle functionaliteiten van je smartphone op een groot scherm.
[/listicle]

[listicle]

Een ontwerp om van te smullen (en om aan te wennen)

De Galaxy S-reeks is gekenmerkt door de Edge-editie. Nu lijkt het erop dat de S8 enkel in Edge-uitvoering komt. Dat is toch een wezenlijk verschil met de iPhone 8. Nog een ander opvallend verschil: het lijkt erop dat de vingerafdrukscanner zich aan de achterzijde van de S8 zal bevinden.
[/listicle]

[listicle]

MicroSD, yes please

Dit is één van de punten waarop Apple niet toegeeft en waar Samsung punten scoort. De S8 zal weer een MicroSD kennen waardoor je je geheugen gemakkelijk kunt uitbreiden. Apple wil dat je dat door middel van iCloud (en meer euro’s) doet.
[/listicle]

[listicle]

Een headphone jack

Moeten we meer zeggen? De jack is bij de S8 gewoon van de partij!
[/listicle]

Dat wordt wat, die Samsung Galaxy S8

Het is nog even wachten op de S8. Die wordt niet op het Mobiel World Congress gepresenteerd zoals bij de voorgangers wél het geval was. In april wordt-ie verwacht en dat is nog steeds eerder dan de iPhone 8 wordt gepresenteerd. Dan weten we pas écht wat-ie allemaal kan.

Uiteindelijk is het toch nog de keuze tussen Android en iOS. Beide apparaten hebben zo hun voordelen en zijn de crème de la crème op het gebied van smartphones. En die keuze is aan jou.

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy S8 features die je niet in de iPhone 8 zult aantreffen
Sluiten