Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 apr 2017

Wat je wel in de Samsung Galaxy S8 en niet in de iPhone 7 vindt

De Samsung Galaxy S8 is een feit. De grote vraag is nu natuurlijk of het vlaggenschip zich kan meten met de iPhone 7. Het antwoord is duidelijk.

Samsung Galaxy S8 vs. Apple iPhone 7

Samsung heeft zijn nieuwe wapenfeit onthuld: de Samsung Galaxy S8. Een indrukwekkend vlaggenschip waarmee de toekomst een stukje dichterbij komt. De Koreaanse smartphonefabrikant hoeft allang niet meer in de schaduw van Apple te staan, een bedrijf dat qua innovatie de laatste jaren juist stokt. Toch is de vergelijking met de iPhone 7 onvermijdelijk.

Bij welke smartphoneboer krijg je meer waar voor je geld? Die vraag kunnen we pas beantwoorden na een uitgebreide review, maar dat neemt niet weg dat de verschillen nu al groot zijn. We zetten zes dingen op een rijtje die de iPhone 7 niet heeft, die Samsung je wel te bieden heeft.

[listicle]

Het scherm

Tja, je kunt er niet omheen: de Samsung Galaxy S8 is bijna een en al scherm. Het Quad HD scherm van Samsung’s vlaggenschip beslaat bijna de gehele voorkant van het toestel. De dunne schermranden geven het toestel een futuristisch uiterlijk. Het gebrek aan een fysieke homeknop wordt even wennen, maar je krijgt er zeker wat voor terug.[/listicle]

Samsung Galaxy S8

Sterker nog: de Galaxy S8 heeft een 5.8-inch scherm, maar is ongeveer even groot als de 4.7-inch iPhone 7! De iPhone 7 heeft in vergelijking zeer dikke schermranden. En dan hebben we het nog niet eens over de resolutie van het scherm gehad. Werk aan de winkel voor Apple.

[listicle]

Irisscanner en gezichtsherkenning

Irisscanner? Check. Gezichtsherkenning? Check. Vingerafdrukscanner? Check. Veilig je Samsung Galaxy S8 ontgrendelen is een koud kunstje. Anno 2017 is er meer nodig dan een vingerafdrukscanner, aldus Samsung. Ondertussen heeft de iPhone 7 enkel Touch ID.[/listicle]

Stiekem is de locatie van de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 natuurlijk niet ideaal. Naar verluidt was het een last-minute beslissing van de Koreaanse fabrikant. Dat neemt echter niet weg dat we zeker op dat vlak een stukje innovatieve van Apple verwachten. Ja, de iPhone is een stabiel toptoestel, maar erg spannend is het allemaal niet meer.

[listicle]

Opladen

Hier kunnen we kort over zijn, net zo kort als hoe lang het duurt om je Samsung Galaxy S8 op te laden. Dankzij USB-C fast charging is je toestel namelijk binnen korte tijd weer opgeladen. Voor precieze metingen gaan we eerst zelf met het vlaggenschip aan de gang, maar het is duidelijk dat Samsung de vloer aanveegt met Apple’s Lightning connector.[/listicle]

Samsung Galaxy S8

Bovendien kunnen Samsung’s vlaggenschepen al jarenlang draadloos opgeladen worden. Gelukkig werkt Apple voor de iPhone 8 naar verluidt ook aan een eigen alternatief. Eindelijk!

[listicle]

Desktop

Dankzij de krachtige hardware van Samsung heb je eigenlijk geen computer meer nodig. Middels de los verkrijgbare DeX Station verandert je Galaxy S8 in een complete desktop. Toetsenbord, monitor en een muis aansluiten, en je bent klaar om te gaan werken.[/listicle]

De software van Samsung past zich aan op je monitor. Alle apps van Samsung zijn geoptimaliseerd voor het desktopgebruik. Ook apps van derde partijen, zoals Microsoft Office, werken uitstekend op het grote scherm. De desktopervaring van Samsung is razendsnel, en zal voor de gemiddelde gebruiker met gemak Windows kunnen vervangen. Hoeveel kost de goedkoopste MacBook ook alweer?

[listicle]

Bixby en Google Assistant

Bij Apple zit je vast aan Siri, de ondertussen achterhaalde virtuele assistent. Waar Siri enkel goed is in simpele vraag-en-antwoord situaties, kan de concurrentie je echt begrijpen. Google Assistant en Samsung’s eigen Bixby maken indruk waar Siri vooral frustreert.[/listicle]

Samsung Galaxy S8 Bixby

Samsung geeft je de vrijheid om zelf te kiezen met welke assistent je aan de slag gaat. Dat is de vrijheid van Android. Op iOS heb je ook andere assistenten, maar die zijn door de gesloten houding van Apple ontzettend beperkt. Wil je meer lezen over Bixby? Check dan dit artikel.

Check ook onze preview van de Samsung Galaxy S8. Ben je toch meer een Apple fan? Dan moet je deze vintage iPhone absoluut gezien hebben.

Reageer op artikel:
Wat je wel in de Samsung Galaxy S8 en niet in de iPhone 7 vindt
Sluiten