Samsung Galaxy S9 en S9+ voorzien van gloednieuwe update

De Samsung Galaxy S9 en S9+ behoren tot een van de populairste smartphones van de afgelopen jaren. Reden genoeg voor Samsung om ervoor te zorgen dat ze zo veilig mogelijk blijven voor gebruikers.

Beide toestellen zijn door het Zuid-Koreaanse bedrijf voorzien van een nieuwe update om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Samsung Galaxy S9 en S9+ voorzien van nieuwe update

Samsung is begonnen met de internationale uitrol van de nieuwe security patches voor de Galaxy S9 en S9+. Ze zijn gewoon via een download op je telefoon binnen te halen. Je herkent de update door nummers G960FXXSCFTK2 en G965FXXSCFTK2. Deze update zorgt ervoor dat de telefoons op het gebied van veiligheid blijven presteren. Verder worden er geen wijzigingen doorgevoerd of toevoegingen gedaan.

Het is mogelijk om de update handmatig door te voeren. Dat kan door naar de Instellingen te gaan en te kiezen voor Software Update. Er is een grote kans dat de update klaarstaat, maar hou er rekening mee dat deze op dit moment nog uitgerold wordt. Mocht de update dus nog niet klaarstaan op je Samsung Galaxy S9 of S9+, dan moet je nog heel even geduld hebben. De update komt eraan!

Samsung Galaxy Note 9 vs Samsung Galaxy S9 Plus uitgelicht
De S9+ en Note 9 (Afbeelding: WANT)

S8 tot de zomer van 2021

In september dit jaar werd een soortgelijke update uitgerold voor de Samsung Galaxy S8. Deze smartphone is, net als de Galaxy S9 en S9+, anno 2020 nog bijzonder populair. Maar de smartphone zit er iets minder warmpjes bij dan zijn iets modernere broertje. Het toestel draait nog op Android 9, krijgt geen updates meer en wordt nog maar tot de zomer van 2021 ondersteunt met beveiligingsupdates.

De Samsung Galaxy S9 zal uiteindelijk hetzelfde lot ondergaan, maar op dit moment is er nog geen reden tot teleurstelling. De beste dagen van beide toestellen liggen zeker in het verleden, maar Samsung zal de twee nog blijven ondersteunen tot 2022. Tijd genoeg om nog flink te genieten, dus!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S9 en S9+ voorzien van gloednieuwe update
Sluiten