Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 feb 2019

Samsung Galaxy A: drie gloednieuwe toestellen gelekt

Dat eerste grote aankondiging van Samsung dit jaar, staat gepland op 20 februari. Tijdens het Unpacked event zien we niet alleen de Galaxy S10 serie, maar ook de opvouwbare Galaxy F. En terwijl we daar allemaal als een malle mee bezig zijn, lijken er een aantal toestellen onder de radar door te schieten. De volledige nieuwe Galaxy A line-up lekt uit. 

Samsung Galaxy A line-up lekt uit

Door de grote hype rondom de aankomende Galaxy S10 serie, en opvouwbare Galaxy F, lijken we nog wel eens te vergeten dat Samsung meer te bieden heeft. Zo lanceerde het onlangs nog de Galaxy M, om de markt in India te winnen, en hebben we ook nog eens de volledig nieuwe Galaxy A line-up. Die laatste serie is nu compleet uitgelekt, waardoor we een goed beeld hebben van de de eerste drie toestellen. Maak kennis met de Galaxy A50, A30 en de A10.

De mensen van MySmartPrice (wie anders?) lijken de vingers te hebben gelegd op nieuwe Galaxy A details. De eerste drie toestellen van de serie zullen, naar de verwachting, vlak na de komst van de Galaxy S10 het levenslicht zien. In een overzicht van specificaties komt naar buiten dat de smartphones voorzien zijn van indrukwekkende specificaties. Mocht Samsung dus het juiste prijskaartje aan de A line-up hangen, zouden we zomaar eens met een succesverhaal te maken kunnen hebben. Maar de geschiedenis heeft ons helaas geleerd dat deze smartphones alles behalve goedkoop zijn.

Als we goed naar bovenstaande schema kijken kunnen we opmaken dat de Galaxy A50 het krachtigste toestel van de serie wordt, wat de A10 dan waarschijnlijk de goedkoopste maakt. Zowel de Galaxy A50 als de A30 zullen voorzien zijn van een 6.4-inch Super AMOLED display en een 4000mAh batterij met ondersteuning voor fast charging. Echter lijken ze wel met andere chipsets en camerasystemen te komen. Wat uiteraard hartstikke logisch wanneer je bedenkt dat er een prijsverschil tussen de toestellen zal zitten.

Samsung Galaxy A series

Verschillen in de Galaxy A line-up

Uiteraard heeft deze line-up ook voldoende verschil te bieden. Zoals we al schreven zijn de Galaxy A30 en de Galaxy A50 voorzien van een zelfde display en dezelfde batterij. Echter draait de nieuwe A50 op een Exynos 9610 processor en heeft het een triple-camerasysteem te bieden. Dit systeem bestaat uit een 25MP, 5Mp en 8MP camera. Aan de voorkant van het toestel is een vrij grote 25MP selfiecamera te vinden. Het toestel komt in twee verschillende varianten op de markt: 4GB/64GB en 6GB/128GB.

In het geval van de Galaxy A30 hebben we te maken met een dual-camerasysteem. Deze beschikt over een 16MP en een 5MP camera. Aan de voorkant van het toestel is een 16MP selfiecamera te vinden. De Samsung Galaxy A30 draait op de iets minder krachtige Exynos 7904 chipset en is ook in twee verschillende varianten te koop. Of je haalt het toestel met 3GB RAM en 32GB opslagcapaciteit, of met 4GB RAM en 64GB opslag.

Galaxy A90 Samsung

De goedkoopste Galaxy A10 heeft een iets kleiner scherm en levert ook qua specificaties wel wat in. Het toestel heeft een 6.2-inch HD+ display en draait op de 1.6GHz Exynos 7884B processor. Het toestel beschikt over een 13MP camera aan de achterkant en heeft een 5MP selfiecamera aan de voorkant. De Galaxy A10 is voorzien van 3GB aan RAM en heeft 32GB aan opslagcapaciteit te bieden.

Wanneer de toestellen precies zullen verschijnen en hoeveel ze precies kosten is nog niet bekend. Wel weten we dat de A50 en A30 verschijnen in de kleuren Black, Blue en White. De A10 zien we in Black of Gold verschijnen.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A: drie gloednieuwe toestellen gelekt
Sluiten