Samsung onthult gloednieuwe Galaxy Tab Active Pro voor de zakelijke gebruiker

Samsung heeft de gloednieuwe Galaxy Tab Active Pro geïntroduceerd. De Zuid-Koreaanse producent komt met een zakelijke tablet die voornamelijk ontworpen is voor specifieke sectoren zoals het transport, de detailhandel en de overheid. Maar wat zorgt er nu precies voor dat deze tablet zo geschikt is voor deze partijen?

Samsung introduceert de nieuwe Galaxy Tab Active Pro

Dat Samsung niet alleen producten op de markt brengt voor de hedendaagse consument was al eventjes duidelijk, maar de nieuwe Galaxy Tab Active Pro is een vriendelijke reminder. De producent uit Zuid-Korea introduceert de nieuwe robuuste zakelijke tablet vandaag. De Active Pro kan hierdoor goed tegen een stootje en is (ook software-wise) uiterst geschikt om taken uit te voeren zoals inspectierapportages, gegevensinvoer, zoekopdrachten in databases, CAD-weergave, grootschalige AR-weergave en kaartcontrole met hoge resolutie. Maar daar blijft het uiteraard niet bij.

De tablet, die van Samsung een prijskaartje van €679 gekregen heeft, is niet alleen robuust. De Galaxy Tab Active Pro is ook speciaal ontworpen voor een flink aantal industriële en bedrijfsmatige toepassingen. Dat houdt dus in dat de tablet de benodigdheden biedt om veeleisend gebruik te ondersteunen. Denk hierbij aan zaken als IP68, anti-schocktechnologie en een MIL STD 810G-certificatie. Klinkt allemaal uiterst indrukwekkend, maar het zegt simpelweg een ding: dit is misschien wel dé tablet voor op de werkvloer. Dat wordt nog eens duidelijk gemaakt door de reusachtige 7600mAh batterij die in het apparaat zit. In vergelijking met de Tab Active 2 is dat een verbetering van zo’n 45%.

Samsung Galaxy Tab Active Pro
De nieuwe Galaxy Tab Active Pro (Bron: Samsung)

Overige specificaties

Uiteraard heeft de tablet nog heel veel meer te bieden dan bovenstaande features. Zo beschikt de Galaxy Tab Active Pro over een 10.1-inch LCD display en een Qualcomm Snapdragon 670 chipset met 4GB aan RAM geheugen. Daarbij hoort ook nog 64GB aan opslagcapaciteit en de mogelijkheid om het geheugen, door middel van een MicroSD, tot wel 512GB te vergroten. Verder is er een 13 megapixel camera te vinden aan de achterkant van het apparaat en zit er een 8 megapixel camera aan de voorkant.

Onderaan vinden we een USB-C aansluiting, wat simpelweg inhoud dat er geen headphone-jack te vinden is op de smartphone. De Galaxy Tab Active Pro draait op Android Pie en is vanaf oktober 2019 te verkrijgen voor de prijs van €679.

Reageer op artikel:
Samsung onthult gloednieuwe Galaxy Tab Active Pro voor de zakelijke gebruiker
Sluiten