Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 2 aug 2018

Samsung onthult Galaxy Tab S4 en Tab A voor werk en gezin

Naast smartphones ontwikkelt Samsung zoals we weten ook al een tijdje tablets. Ze zijn een mooie toevoeging naast je telefoon, want soms is het toch gewoon fijner en handiger om op een groter scherm bezig te zijn. Terwijl we wachten op de lancering van de Galaxy Note 9 heeft Samsung twee nieuwe tablets toegevoegd aan de line-up. Maak kennis met de Galaxy Tab S4 en de Galaxy Tab A 10.5. 

Samsung Galaxy Tab S4

De Galaxy Tab S4 is gericht op productiviteit en helpt je om je werk slimmer en sneller te doen. Zo is het de allereerste Samsung tablet, die je samen met Samsung’s DeX verandert in een volwaardige PC-omgeving.

Hierdoor kun je net wat efficiënter werken en wordt onder andere multitasken, content van de ene app naar de andere app slepen en vensters vergroten en verkleinen iets waar je niet eens over hoeft na te denken.

Daarnaast kun je ook zowel Android als Microsoft Office apps open hebben staan en direct op de Tab S4 bekijken. Als je liever gewoon op je laptop werkt, kun je alsnog je tablet erbij gebruiken door hem met een HDMI adapter als tweede scherm in te zetten.

Samsung Galaxy Tab S4

Wat ook meehelpt is dat de tablet komt met Samsungs handige S Pen. Deze kennen we ook van de Galaxy Note smartphones en zorgt ervoor dat je soms net wat sneller kunt werken. Ook wordt het een stuk makkelijker om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en kun je ook eens je creatieve kant laten zien met wat schetsen. Samsung Flow zorgt er weer voor dat je niet uit je flow raakt wanneer je moet switchen van apparaat, zodat je moeiteloos op de tablet verder kunt werken. Ook kun je meteen documenten uit de cloud bewerken.

Samsung Galaxy Tab S4

Mocht je even klaar zijn met werk, kun je de tablet ook gebruiken om lekker even een serie te bekijken. Het 10,5 inch Super AMOLED display is daar perfect voor en komt met een beeldverhouding van 16:10 en een resolutie van 2560 x 1600 pixels. De vier speakers met Dolby Atmos surround sound zijn getuned door AKG en verzorgen het geluid, zodat je meteen kunt beginnen met je serie en niet eerst nog naar speakers hoeft te zoeken.

Samsung Galaxy Tab S4

Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 835 chipset van Qualcomm in combinatie met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Deze opslagruimte kan verder vergroot worden met een microSD kaartje tot 400GB. De tablet draait verder op Android 8.1 Oreo een wordt gepowered door een behoorlijke 7.300mAh batterij.

Samsung Galaxy Tab A

Waar de Galaxy Tab S4 gericht is op werk en efficiëntie, is de Samsung Galaxy Tab A meer gericht op het gezin. Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland Gerben van Walt Meijer geeft aan dat de tablet zo is ontworpen, dat iedereen in het gezin er op zijn eigen manier optimaal plezier aan beleeft.

Zo kun je bijvoorbeeld met de Multi User Mode meerdere accounts maken voor alle gezinsleden. Voor de kinderen is er een speciale Kids Mode, waarbij het interface is afgestemd op kinderen. Voor de kleintjes zijn er verder ook nog speciale apps, zoals de Kids Browser, Galaxy for Kids en verschillende apps van bekende merken zoals LEGO. Als ouder heb je nog wel controle over bijvoorbeeld wat je kinderen bekijken en hoe lang ze de tablet kunnen gebruiken via de Kids Mode.

Samsung Galaxy Tab A

De Tab A komt met een 10,5 inch display met een beeldverhouding van 16:10, welke groot genoeg is om samen met de kids een animatiefilm te bekijken of lekker wat YouTube muziek op te zetten. Ook hier vinden we weer Quad speakers met Dolby Atmos om optimaal te kunnen genieten van je series en muziek. In huis kun je de Tab A ook gebruiken om al je slimme apparaten aan te sturen. Hiervoor gebruik je Samsung’s SmartThings, welke de tablet omtovert tot een handige afstandsbediening.

Samsung Galaxy Tab A

Voor de processor is Samsung gegaan voor de Snapdragon 450 samen met 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Net zoals de Tab S4 heeft ook de Tab A een 7.300mAh batterij gekregen en draait de tablet op Android 8.1.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 24 augustus zijn beide tablets in Nederland beschikbaar. De Tab S4 kun je kopen in een wifi versie en in een LTE model, welke respectievelijk 699 euro en 759 euro kosten. Je hoeft echter niet tot 24 augustus te wachten om de tablet te bestellen, maar je kunt dat nu alvast online doen. Je krijgt er dan zelfs een Book Cover Keyboard bij ter waarde van 149,99 euro om je tablet om te toveren tot een mini computer. Ook de Galaxy Tab A is beschikbaar als wifi of LTE variant en heeft een vanafprijs van 329 euro.

Nu de twee tablets onthuld zijn, verwachten we over een klein weekje ook de onthulling van de Galaxy Note 9. Deze is wat vroeger dan gebruikelijk. Samsung zou namelijk door de verkoopcijfers van de Galaxy S9 geforceerd zijn om voor een vroege lancering van de Note 9 te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Reageer op artikel:
Samsung onthult Galaxy Tab S4 en Tab A voor werk en gezin
Sluiten