Mark Hofman
Mark Hofman Tech 2 mei 2019

Ontwerpfout Samsung Galaxy Tab S5e zorgt voor problemen met Wi-Fi

De gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S5e ligt sinds februari in de winkels, maar lijkt niet 100% goed in elkaar te zitten. Fansite SamMobile deed onderzoek naar de problemen die gebruikers hebben met de Wi-Fi verbinding en kwamen tot een bijzondere ontdekking. 

Ontwerpfout Samsung Galaxy Tab S5e de boosdoener

Samsung lanceerde in februari, net als de Galaxy S10 serie, ook de gloednieuwe Galaxy Tab S5e. De verwachtingen rondom de tablet lagen hoog en of Samsung aan deze verwachtingen heeft weten te voldoen is nog maar de vraag. Naast het feit dat de tablet beschikt over een uiterst indrukwekkend display (2560×1600 Super AMOLED), een 7040mAh batterij, vier AKG speakers en een strak design, zijn er wel degelijk grote problemen.

De Galaxy Tab S5e draagt namelijk bij aan een hoog frustratie-gehalte van gebruikers. De afgelopen tijd zijn er veel berichten naar buiten gekomen omtrent de tablet en de slechte Wi-Fi verbinding. Althans, de verbinding is slecht wanneer je de tablet in landscape mode (met beide handen) vasthoudt. Het Wi-Fi signaal lijkt aanzienlijk te dalen in sterkte wanneer dit gebeurt, terwijl de verbinding in andere posities gewoon goed is.

Samsung website SamMobile heeft onderzoek gedaan naar de problemen die gebruikers hebben ervaren. Volgens dit onderzoek zorgt een ontwerpfout voor de onhandige problemen. Wanneer je hand de hoek waar de camera zich bevindt bedekt, lijkt de verbinding aanzienlijk zwakker te worden. Om het te fixen hoef je simpelweg je hand dus uit die hoek te halen. Iets wat misschien niet ideaal is, maar wel werkt.

Samsung Galaxy Tab S5e

Het doet ons sterk denken aan een probleem dat Apple in 2010 had met de iPhone 4. Destijds was het antwoord net zo simpel als nu: hou je telefoon gewoon anders vast. Al hebben we het hier dan wel over een tablet.

Gebruikers met het probleem zouden, naar verluidt, hun tablet teruggestuurd hebben naar Samsung. Vervolgens hebben deze mensen een nieuw exemplaar gekregen. Of het gaat om slechts een bepaalde lichting of dat het een algemeen probleem is, is op dit moment nog niet bekend.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwerpfout Samsung Galaxy Tab S5e zorgt voor problemen met Wi-Fi
Sluiten