Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 5 jul 2021

Samsung gaat terug in de tijd met ontwerp Galaxy Watch 4 Classic

Samsung komt binnenkort met Galaxy Watch 4. Er lijkt daarnaast een bijzonder model uit te komen in de vorm van de Classic.

Smartwatches zijn ontzettend populair en elk merk heeft dus een eigen variant op de markt. Natuurlijk moeten we hierbij vooral denken aan de Apple Watch, maar ook Samsung heeft met zijn Galaxy Watch-serie een hoop succes. Binnenkort komen er nieuwe versies van het horloge uit.

Samsung heeft veel nieuws

Begin augustus komt Samsung met een nieuw Unpacked-evenement waarbij het een flink aantal smartphones en andere gadgets gaat presenteren. Het meerendeel is echter al uitgelekt. Zo weten we al dat er zo goed als zeker een Galaxy Z Flip 3, Z Fold 3 en een S21 FE aan bod zullen komen qua smartphones. Bij de smartwatches komt sowieso de Galaxy Watch 4. Ook lijkt er met de Classic een variant te komen.

Het ontwerp van de Samsung Galaxy Watch 4 Classic ligt nu op straat. Wat meteen opvalt is de kast van aluminium of roestvrij staal is. Het heeft een dikke bezel en twee knoppen aan de zijkant. Volgens het lek zijn er drie varianten in de maak. Zo komt het model in een 42mm, 44mm en een 46mm uitvoering. De watch komt in het wit, zilver als het zwart verkrijgbaar.

Komt er een Galaxy Watch 4 Classic of toch een Galaxy Watch Active 4?

Behalve de ietwat klassieke uitstraling, is er verder niets klassiek aan de Samsung Galaxy Watch Classic 4. Zo zitten de vertrouwde sensors gewoon weer aan de achterkant. Ook draait deze net zoals de gewone Galaxy Watch 4 op het nieuwe One UI Watch dat is gebaseerd op Google’s WearOS. Er is dus geen Tizen meer.

Vorige maand kwam het ontwerp van de Galaxy Watch Active 4 al naar buiten, maar dat bleek een fout van de lekker, blijkt uit berichtgeving van 91Mobiles. OnLeaks deelde echter het ontwerp van de Samsung Galaxy 4. Deze is wat minimalistischer en heeft het ook wat kleinere randen dan de Classic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung gaat terug in de tijd met ontwerp Galaxy Watch 4 Classic
Sluiten