Jelle van Es
Jelle van Es Tech 5 aug 2019

Samsung komt met de Galaxy Watch Active 2

Een half jaar geleden onthulde Samsung de Galaxy Watch Active. Het is een smartwatch die zich vooral richt op de sportieve gebruiker en is op zijn beurt een spin-off van de reeds bestaande Galaxy Watch. Normaal gesproken duurt het dan een tijdje voordat je een nieuw product te zijn krijgt, maar daar heeft Samsung maling aan. Zij hebben nu de Galaxy Watch Active 2 aangekondigd.

Maak kennis met de Galaxy Watch Active 2

Eén van de grootste verandering van de Galaxy Watch Active 2 ten op zichte van het eerste deel, is dat hij gebruik maakt van een draaiende bezel. Dat was een voordeel van de Galaxy Watch op het gebied van navigatie, maar ontbrak in de Galaxy Watch Active. Nu hij is terug en moet hij beter zijn. Door op de bezel te drukken en via het touchscreen te bewegen kun je verschillende pagina’s openen en sluiten.

Galaxy Watch Active 2

De smartwatch komt twee varianten. De standaard versie maakt gebruik van bluetooth en heb je een smartphone nodig om er verbinding mee te maken. Er is echter ook een LTE-variant, die naast bluetooth ook gebruik maakt van dataverkeer. Ook is het mogelijk om met deze versie zonder tussenkomst van een telefoon berichten te sturen naar vrienden of gebeld te worden. In hoeveel gevallen je dat echter wilt gaan doen, dat valt nog te bezien.

Omdat het een smartwatch is voor de actieve gebruikers kun je met de Galaxy Watch Active 2 gebruik maken van maar liefst 39 verschillende soorten trainingen en houdt het horloge goed bij hoe het met je prestaties gaat. Verder kun je via je smartwatch gaan luisteren naar Spotify en dat signaal waarschijnlijk koppelen aan een bluetooth headset. Op die manier zou je tijdens het rennen met een dataverkeer-verbinding zonder telefoon dus genieten van je favoriete muziek.

Op 13 september moet de Galaxy Watch Active 2 op de markt komen. Hij is dan te koop vanaf 299 euro. Wil je meer lezen over smartwatches? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung komt met de Galaxy Watch Active 2
Sluiten