Gadgets 25 jan 2019 Noah Korevaar

Leaks bevestigen: de Samsung Galaxy Watch Active komt eraan

De afgelopen weken wezen meerdere leaks erop dat Samsung met een op fitness gefocuste smartwatch komt. Tot nu toe hadden we het steeds over de Samsung Galaxy Sport.

Samsung Galaxy Watch Active

Logisch, want de Koreaanse gigant stapt van de Gear-branding af. Toch klopt die naam niet, als we de bronnen van een doorgaans zeer betrouwbare leaker moeten geloven.

De wearable komt uiteindelijk op de markt als de Samsung Galaxy Watch Active. Althans, dat is wat er nu wordt beweerd. Neem dit soort nieuwtjes echter voorlopig nog met een gezonde korrel zout.

Naast de naam valt vooral het design op. Gelekte renders tonen namelijk een slim horloge zonder draaiende randen. Dat was juist een unieke feature die je terugzag op elke smartwatch van Samsung.

Samsung Galaxy Watch Active

Zo navigeerde je ook Tizen, het besturingssysteem van de Koreaanse gigant. De Galaxy Watch Active heeft daarentegen glad afgewerkte randen, die je niet kunt draaien. Althans, daar lijkt het sterk op.

De pil-vormige knoppen die we kennen van de Galaxy Watch zijn op dit model tevens rond. Wat er allemaal onder de motorkap zit, blijft voorlopig nog een groot mysterie. Naar verwachting draait de Samsung Galaxy Watch Active in ieder geval op Tizen 4.0.

Onthulling

Verder kun je ook een focus op health verwachten, wat nog eens benadrukt wordt door de gelekte codenaam van de Galaxy Watch Active: Pulse.

De wearable wordt naar verwachting op 20 februari onthuld, samen met de Galaxy S10-serie en de Galaxy Fold.

Twitter

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Leaks bevestigen: de Samsung Galaxy Watch Active komt eraan
Sluiten