Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 sep 2018

Samsung bevestigt onthulling opvouwbare Galaxy X

We weten al jaren dat Samsung aan een opvouwbare smartphone werkt. Al sinds 2013 duikt het project geregeld op. Sterker nog, al in 2014 werd er achter gesloten deuren een prototype getoond aan partners.

Opvouwbare Samsung Galaxy X komt dit jaar

Vorig jaar probeerde de Koreaanse fabrikant vlak voor de iPhone X-onthulling de schijnwerpers te jatten, door te bevestigen dat nog in 2019 een opvouwbaar flagship uit zal gaan komen.

Begin dit jaar kwam echter het nieuws naar buiten dat het toestel waarschijnlijk wordt uitgesteld. Samsung gaf zelf eind 2017 al aan dat er bepaalde obstakels overwonnen moesten worden. De lancering in 2018 was dus een doel, niet per se een belofte.

Toch lijkt het er sterk op dat het toestel eerder komt, dan we hadden verwacht. De CEO van Samsung‘s mobiele divisie maakte tijdens een interview met CNBC bekend dat de innovatieve smartphone in november onthuld gaat worden.

De onthulling vindt plaats tijdens de Samsung Developers Conference in San Francisco. Dat is, zoals de naam al verklapt, een conferentie waar ontwikkelaars samen komen. De fabrikant deelt daar de laatste ontwikkelingen en projecten.

Samsung Galaxy vouwbare smartphone
Een speculatief concept
Samsung Galaxy vouwbare smartphone Samsung Galaxy vouwbare smartphone

Koh heeft overigens aangegeven dat de ontwikkeling van de opvouwbare Galaxy nog niet is voltooid. Volgens hem is het een gecompliceerd product om te bouwen, maar is Samsung bijna klaar met het gereed maken van het toestel.

Koh wilde helaas niet bevestigen hoe het toestel gaat heten. Geruchten wijzen op Galaxy X of Galaxy F. De ontwikkeling is mede zo gecompliceerd omdat de software ook drastisch aangepast moet worden. Android is immers nog niet geoptimaliseerd voor tablets die van vorm kunnen veranderen.

Samsung Galaxy Note 9
DJ Koh met de Galaxy Note 9

De CEO wijst erop dat Samsung unieke apps en mogelijkheden wil implementeren, die de vormfactor optimaal benutten:

“Wanneer je wilt browsen of zoiets, dan kun je het toestel ontvouwen. Maar wat voor voordelen biedt je dat ten opzichte van een normale tablet? Als de gebruikservaring hetzelfde is, waarom zouden consumenten het dan kopen? Oftewel, elk apparaat, elke feature en elke innovatie moet een betekenisvolle impact hebben voor onze gebruikers. Zodat ze denken: “Wauw, dit is de reden dat Samsung het heeft gemaakt.”

Samsung wil dus verder gaan dan het simpelweg realiseren van innovatieve hardware. Een dergelijk product vereist een radicaal andere manier van denken over software en hoe we onze hardware gebruiken.

Volgens de techgigant blijkt uit eigen onderzoek dat er zeker vraag is naar een opvouwbare smartphone. De CEO is er dan ook duidelijk over “that it is time to deliver.”

 

CNBC

Reageer op artikel:
Samsung bevestigt onthulling opvouwbare Galaxy X
Sluiten