Samsung Galaxy Z Flip lekt uit als een malle: alle foto’s en specificaties op een rij

De Galaxy Z Flip, de aankomende opvouwbare smartphone van Samsung, is uitgelekt als een malle. Dankzij het werk van WinFuture kunnen we niet alleen een blik werpen op de foto’s, maar ook op de specificaties.

In de afgelopen weken is de Samsung Galaxy Z Flip uitgegroeid tot een van de meest besproken smartphones van het moment. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft op 11 februari 2020 een Unpacked evenement gepland staan, waar we niet alleen de Galaxy S20-serie te zien zullen krijgen. Samsung lijkt nieuwe stappen te zetten op het gebied van de opvouwbare smartphone en doet dat op andere wijze dan bij de Galaxy Fold.

Ondanks het feit dat WinFuture een betrouwbare bron is en het een grote lek is, willen we wel op het hart drukken dat onderstaande informatie met een korreltje zout genomen moet worden. Deze informatie is mogelijk correct, maar alles behalve officieel.

Het ontwerp van de Samsung Galaxy Z Flip

De geruchten wisten het ons de afgelopen weken ook al te vertellen, maar de Samsung Galaxy Z Flip krijgt een 6.7-inch opvouwbaar OLED-scherm met FHD+ resolutie. Het scherm heeft een aspect ratio van 22:9 en kent een resolutie van 2636 x 1080. In tegenstelling tot de Samsung Galaxy Fold, beschikt de Z Flip over een scherm van “Ultra Thin Glass”. Die eerste opvouwbare smartphone beschikt over een scherm dat gemaakt is van plastic en zorgde op zijn tijd ook nog eens voor de nodige problemen. Het tweede display op het toestel, dat aan de voorkant van de telefoon gevestigd is, is een 1.06-inch OLED-paneel. Op dit scherm zie je bijvoorbeeld de tijd, datum en notificaties.

Goed om te weten is dat de Samsung Galaxy Z Flip, net als de meest recente smartphones van het bedrijf, ook beschikt over een hole-punch camera. Dit is ter vervanging van de selfiecamera, wat ervoor zorgt dat er geen notch op het toestel zit.

Verder zien we een enkele USB-C port op de Z Flip zitten, waarmee je uiteraard je telefoon kunt opladen of je koptelefoon aan kunt hangen. Nee, er zit dus geen 3.5mm headphone jack op de smartphone. Naast het feit dat de Galaxy Z Flip geen microSD-slot heeft, is er ook geen ondersteuning voor 5G op de smartphone te vinden. Iets dat voor de Nederlandse consument niet veel uitmaakt op dit moment.

Onder de motorkap

Onder de motorkap van de Galaxy Z Flip zien we een Qualcomm Snapdragon 855 Plus processor. Ondanks het feit dat dit wel degelijk een solide processor is, begint hij wel een beetje verouderd te raken. De nieuwe Galaxy S20 line-up zal volgens de geruchten namelijk beschikken over de nieuwe Snapdragon 865 chip. De Z Flip is verder voorzien van 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslagcapaciteit. Er zit een tweedelige batterij in het nieuwe opvouwbare toestel die in totaal een vermogen van 3300mAh biedt.

De Galaxy Z Flip is door Samsung voorzien van drie camera’s, inclusief een selfiecamera. Dat betekent dat er op de achterkant van de smartphone een dual-camerasysteem te vinden is. Deze bestaat uit een 12megapixel lens en een 12megapixel Ultra-Wide lens. De selfiecamera is 10megapixel.

Galaxy Z Flip gericht op design

Wanneer we de specificaties zo onder ogen krijgen, kunnen we niet anders dan de conclusie trekken dat Samsung overduidelijk voor ontwerp gekozen heeft. De Galaxy Z Flip beschikt zeker niet over slechte specificaties, in tegendeel zelfs, maar zal op dat gebied niet het toptoestel worden. Wat dat betreft is het gat met de Motorola Razr overigens groot en lijkt Samsung het op dit gebied te winnen. De smartphones hebben een zelfde vormfactor en zijn wat dat betreft goed met elkaar te vergelijken.

Maar dat Samsung de Galaxy Z Flip richt op zijn futuristische stijl en het unieke design mag duidelijk zijn. Wil je op het gebied van specificaties het beste van de markt hebben, dan zal je op het eerste oog meer voldoening halen uit de nieuwe Galaxy S20-serie. Wil je een ontzettend toffe telefoon hebben die de term “smartphone” in een ander daglicht zet, dan is de Galaxy Z Flip echt iets voor jou.

Op 11 februari wordt de Samsung Galaxy Z Flip mogelijk onthuld in San Francisco en dan zullen we weten wat voor een prijskaartje gepaard gaat met dit toestel. De geruchten melden op dit moment een prijskaartje van $1400, maar dat is alles behalve zeker.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Z Flip lekt uit als een malle: alle foto’s en specificaties op een rij
Sluiten