Samsung Galaxy Z Flip duikt op in eerste hands-on video

De Samsung Galaxy Z Flip wordt volgende week waarschijnlijk officieel aangekondigd, maar de eerste hands-on met het toestel duikt al op. Ben Geskin deelt op Twitter een video van, wat lijkt, de smartphone.

Het is op dit moment nog niet bekend waar de video precies vandaan komt, maar het mag duidelijk zijn dat we in ieder geval te maken hebben met dezelfde vormfactor als de Galaxy Z Flip. In de afgelopen weken hebben we verschillende beelden van de smartphone gezien en het prototype uit de video sluit daar naadloos op aan. Maar wat laat de video nog meer zien? We duiken er iets dieper in.

Samsung Galaxy Z Flip: de eerste video

Eerlijk is eerlijk: de video toont niet heel veel meer dan we al wisten over de Samsung Galaxy Z Flip. Onderstaande video is voornamelijk interessant wanneer je benieuwd bent naar hoe de telefoon in de praktijk werkt. De persoon die het toestel gebruikt heeft het toestel in een hand en toont hoe je hem openvouwt en weer dichtslaat.

De Galaxy Z Flip ziet er ingeklapt wel degelijk compact uit, maar dat lijkt op dit moment wel de kracht te zijn van het toestel. De software reageert nog traag, waarschijnlijk omdat dit nog niet de definitieve software is, waardoor het allemaal iets minder spectaculair oogt naar ons idee. Verder hanteert de persoon in de video de Flip nog wat onhandig. Beide geen ramp, maar het zorgt er wel voor de de eerste indruk misschien niet zo indrukwekkend is als gehoopt.

Opvouwbaar glas

In tegenstelling tot de Samsung Galaxy Fold, waar we vorige week overigens een review over schreven, is het scherm van de Galaxy Z Flip gemaakt van “Ultra-thin glas”. Het scherm van de Fold was nog gemaakt van plastic en daarmee ook gevoeliger voor krassen en deukjes.

De video die afgelopen weekend op Twitter verscheen, laat dat verschil overigens nog niet heel goed zien en de vraag is of we dat verschil überhaupt te zien krijgen. Waarschijnlijk is het verschil wel te voelen wanneer je de smartphone in handen hebt, maar daarvoor moeten we nog iets langer wachten. Op 11 februari is het Unpacked evenement van Samsung en wordt de Galaxy Z Flip mogelijk onthuld.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Z Flip duikt op in eerste hands-on video
Sluiten