Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 22 april 2020

Xiaomi mogelijk bezig met eigen Samsung Galaxy Z Flip variant

Begin dit jaar wist Samsung de wereld te voorzien van een nieuwe opvouwbare telefoon. Het ging om de Galaxy Z Flip dat de toekomst en het verleden met elkaar wist te combineren. Een idee dat ook binnen de muren van Xiaomi aan lijkt te slaan.

Xiaomi zou namelijk bezig zijn met een eigen variant op de Samsung Galaxy Z Flip. Een ontwerp dat we eerder ook al zagen uit handen van Motorola. Het bedrijf introduceerde de opvouwbare razr: een nieuwe variant op de nostalgische telefoon. Maar goed, dat zijn zaken waar we al kennis van hebben. Wat is Xiaomi van plan en waar komt het nieuws vandaan?

‘Xiaomi werkt aan eigen Samsung Galaxy Z Flip’

XDA Developers laat in een nieuw artikel weten dat Xiaomi hulp heeft gezocht in Zuid-Korea. Het bedrijf zou namelijk aan de haal willen gaan met een opvouwbaar scherm van Samsung. Eentje die met exact een zelfde vormfactor, en dus ook dezelfde kwaliteit, als dat van de Galaxy Z Flip. Het gaat dus niet alleen om een scherm dat dubbelklapt, maar dus om een scherm dat gemaakt is van ultra-thin glass (UTG).

ZDNet Korea meldt dat Xiaomi een zelfde verzoek heeft gedaan bij fabrikant LG. Dat geeft ons op dit moment de indruk dat ook LG aan een smartphone werkt met een soortgelijke vormfactor.

Samsung Galaxy Z Flip vouwbaar scherm
De Galaxy Z Flip (Afbeelding: Want/Dominick Vietor)

De tweede helft van 2020

De verwachting is dat de massaproductie van de Xiaomi smartphone gepland staat voor de tweede helft van 2020. Dat zou kunnen betekenen dat de opvouwbare smartphone eind dit jaar het daglicht zit. Dat is op z’n vroegst, want het kan ook zomaar zijn dat de telefoon van Xiaomi begin 2021 pas verschijnt.

Er is op dit moment nog niets te vinden op het gebied van specificaties of prijzen. Het enige wat we weten is dat de kans groot is dat de smartphone een gelijk ontwerp krijgt, als dat van de Samsung Galaxy Z Flip. En zoals je al in onze review van dat toestel kon lezen, vinden we dat alles behalve erg.

Reageer op artikel:
Xiaomi mogelijk bezig met eigen Samsung Galaxy Z Flip variant
Sluiten