Samsung toont opvouwbare Galaxy Z Flip tijdens Oscars

Samsung heeft, een dag voor Unpacked 2020, de opvouwbare Galaxy Z Flip al laten zien. Tijdens de Oscars kwam de veelbesproken smartphone voorbij in een reclame.

Op 11 februari 2020 (morgen dus) gaat Samsung verder in op alle details van de nieuwe smartphone, maar hoe het toestel eruit komt te zien staat nu officieel vast. Eerder deze maand lekte de eerste foto’s, en dus ook het ontwerp, van de telefoon en de reclame van vannacht bevestigen het ontwerp dat toen naar buiten kwam.

Dit is de Samsung Galaxy Z Flip

Ondanks het feit dat het gaat om een korte reclame, kunnen we wel degelijk een aantal dingen opmaken. Vooral over het ontwerp valt, dankzij de officiële beelden, best wel aardig wat te zeggen.

Zo lijkt het in de video dat de opvouwbare smartphone, die volgens geruchten beschikt over een scherm van glas in plaats van plastic, niet helemaal plat is wanneer hij opgevouwen wordt. Dit in tegenstelling tot de Motorola Razr, die een zelfde vormfactor draagt als de Flip.

Galaxy Flip heeft vouw in het scherm

De grote vraag die veel mensen, tot op heden, hadden was of de vouw te zien was in het scherm. Dit is namelijk het geval bij de Samsung Galaxy Fold en ook berichten over de Motorola Razr lijken te melden dat een vouw goed te zien is.

Helaas kunnen we er, als we goed naar de reclame kijken, vanuit gaan dat dit bij de Samsung Galaxy Z Flip ook het geval is. In de reclame zijn kleine lettertjes te vinden die het volgende zeggen:

“Het kan zijn dat je een kleine vouw in het midden van het scherm ziet. Dat is een natuurlijke karakteristiek element van het scherm.”

Daar heb je het antwoord dus.

Reclames tijdens de Oscars

Het is niet de eerste keer dat Samsung goed gebruik maakt van de Academy Awards. Tijdens voorgaande edities van de Oscars plantte het Zuid-Koreaanse bedrijf hun producten in de handen van bekendheden en bood het subtiel de excuses aan voor de Galaxy Note 7 (die destijds bekend stond om zijn explosiegevaar).

Nu laat Samsung dus voor het eerst, officieel, het ontwerp van de Galaxy Z Flip zien. Ook weten we nu dat het toestel in het paars en in het zwart beschikbaar zal zijn.

Vorig week liet Samsung ook al de nieuwe Galaxy S20 zien, maar dat leek iets minder gepland te zijn dan deze onthulling. Benieuwd naar dat verhaal? Lees het artikel hier!

Reageer op artikel:
Samsung toont opvouwbare Galaxy Z Flip tijdens Oscars
Sluiten