Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 14 feb 2020

Samsung Galaxy Z Flip volledig uitverkocht: populariteit of kleine oplage?

De nieuwe opvouwbare Galaxy Z Flip lijkt een stuk populairder te zijn dan Samsung mogelijk had verwacht. De smartphone ging in Amerika in de voorverkoop en was binnen minuten al nergens meer te krijgen.

De grote vraag is alleen of dit te maken heeft met het feit dat de populariteit ontzettend groot is of met het feit dat Samsung voor een kleine oplage gekozen heeft.

Samsung Galaxy Z Flip uitverkocht in winkels

Het ziet ernaar uit dat Samsung niet gerekend heeft op de populariteit van zijn nieuwe opvouwbare smartphone: de Galaxy Z Flip. Het Zuid-Koreaanse bedrijf trapte de voorverkoop af in de Verenigde Staten. Zowel online als in de fysieke winkels is het mogelijk om de Galaxy Z Flip alvast te scoren. Al valt daar bij die laatste nog wel wat vraagtekens te zetten, gezien het feit dat de verkoop behoorlijk hard is verlopen. De Samsung Galaxy Z Flip is namelijk al in de meeste winkels in de Verenigde Staten volledig uitverkocht.

Dat klinkt in eerste instantie alsof de populariteit heel hoog is, maar het lijkt er vooral op dat Samsung de telefoon in kleine oplage naar buiten heeft gebracht. Zo gaan er verhalen rond dat er minder dan 10 Galaxy Z Flip toestellen per winkel beschikbaar waren. Zo laat onder andere Dieter Bohn, tech-journalist bij The Verge, weten op Twitter.

In een vervolgbericht laat hij weten dat ook Best Buy al snel geen toestellen meer had en dat de huidige lancering wel heel erg voelt als een “beperkte lancering”. Ook tech-reviewer Danny Winget komt met een soortgelijk bericht naar buiten:

Volgens de Winget was de Samsung Galaxy Z Flip al binnen vijf minuten al bijna nergens meer te krijgen. Volgens Max Weinbach, redacteur van XDA-Developers en een van de mensen achter de Galaxy-lekken van de laatste tijd, laat weten dat het in New York City slechts tien minuten kostte om de opvouwbare smartphone uit te verkopen.

Online is de smartphone op dit moment nog wel beschikbaar.

Kleine oplage: logische keuze of gemiste kans?

Het lijkt er dus sterk op dat Samsung, in het geval van de Galaxy Z Flip, voor een kleine oplage heeft gekozen. Misschien een logische keuze na de problemen die vorig jaar opdoken rond de lancering van de Galaxy Fold. Alle toestellen moesten teruggeroepen worden en Samsung kon aan de slag om alle problemen op te lossen. Misschien is dit een extra zekerheid om de problemen mogelijk voor te zijn.

Anderzijds heeft Samsung in het verleden bewezen goed van fouten te leren en had best groter in mogen zetten op de nieuwe smartphone. De Motorola Razr, het opvouwbare toestel van Motorola, heeft eerder bijvoorbeeld al aangetoond dat de vormfactor zonder enige twijfel in trek is. De releasedatum van deze smartphone werd bijvoorbeeld uitgesteld vanwege de populariteit. Wat dat betreft mogelijk een gemiste kans van Samsung.

Of vind jij misschien iets heel anders? Laat in onderstaande poll weten wat jij hier van vindt!

 

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Z Flip volledig uitverkocht: populariteit of kleine oplage?
Sluiten