Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 1 sep 2020
Leestijd: 5 minuten

Deze 5 vernieuwingen maken van de Samsung Galaxy Z Fold 2 een heerlijke smartphone

Vanmiddag was het dan eindelijk zover: Samsung toonde eindelijk de opvolger van de Galaxy Fold. De nieuwste variant van de opvouwbare smartphone heeft de naam Galaxy Z Fold 2 gekregen. Naast een hele mond vol, zijn er ook flink wat vernieuwingen op de smartphone te vinden.

Naar ons idee is de Samsung Galaxy Z Fold 2 een flinke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Maar waarom precies? We keken naar de aankondiging en delen de 5 allerbeste vernieuwingen met je.

Dit artikel is gebaseerd op de aankondiging van vanmiddag. We hebben de telefoon nog niet in handen gehad en daardoor dus ook niet kunnen testen.

#1 De Galaxy Z Fold 2 is een stuk strakker

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is qua ontwerp sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De opvouwbare smartphone is niet alleen dunner, maar is ook strakker afgewerkt.

Samsung heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het scharnier, dat het opvouwen mogelijk maak, beter verwerkt is. Zo gaat deze naadloos over in de body van de Galaxy Z Fold 2. Het zorgt er niet alleen voor dat het er strakker uitziet, maar ook dat het scharnier beter opgewassen is tegen vuil bijvoorbeeld. Daarnaast zorgt het CAM-mechanisme, waarvan de telefoon voorzien is, ervoor dat je de telefoon strak vast kan zetten. Zie het als een laptopscherm. Deze is in verschillende hoeken te gebruiken vanwege een sterk scharnier. Dat geldt dus ook voor de Galaxy Z Fold 2.

Daarbij zien we ook een sterke verbetering in het ontwerp van het camerasysteem. Ondanks dat de achterkant voorzien is van een heel groot camera-blok, is de selfiecamera minimaal. Waar je bij de Galaxy Fold 1 nog voorzien was van een grote notch met verschillende camera’s, doe je het nu met slechts een smal rondje. Voor je beeldvorming: het is een zelfde soort notch als je in de Galaxy Note toestellen vindt van Samsung.

Galaxy Z Fold 2
Dichtgeklapt (Afbeelding: Samsung)

#2 Een groter scherm aan de voorkant

De voorkant van de Galaxy Z Fold 2 is de grootste verbetering. Het vorige model beschikte aan de voorkant over een 4.7-inch scherm. Ontzettend klein, waardoor de smartphone dichtgeklapt amper te gebruiken was als smartphone. Samsung lijkt naar de kritiek geluisterd te hebben en komt met een ontzettend grote verbetering.

De Galaxy Z Fold 2 is voorzien van een 6.2-inch HD+ SuperAMOLED scherm. Het scherm aan de voorkant is voorzien van een 2260 x 816 resolutie en kent een pixeldichtheid van 386ppi. Voor de meeste mensen zal dat niet veel zeggen, maar het betekent dat je te maken hebt met een volwaardig beeldscherm. Kortom: je kunt de Galaxy Z Fold 2 dus daadwerkelijk als smartphone gebruiken en niet alleen als tablet.

Samsung Galaxy Z Fold 2
Opengeklapt op z’n buik (Afbeelding: Samsung)

#3 Galaxy Z Fold 2 een beest voor multitasken

De Galaxy Z Fold 2 zorgt ervoor dat jij, dankzij het opvouwbare scherm, goed kan multitasken. Dat wordt software-wise geregeld door de Multi-Active Windows functionaliteit. Hierdoor krijg je toegang tot een flink aantal mogelijkheden om je productiviteit te vergroten. Het is niet alleen mogelijk om meerdere apps tegelijkertijd te openen en te gebruiken. Je bent bijvoorbeeld ook in de mogelijkheid om binnen een bepaalde app meerdere vensters te openen. Iets dat handig is, gezien de Galaxy Z Fold 2 voorzien is van een Drag & Drop functie. Hierdoor sleep je teksten, bestanden en beelden van de ene app naar de ander. Oh, en wil je de boel opnemen? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van Split Screen Capture waarmee je het scherm makkelijk opneemt!

Naast het feit dat je verschillende apps kan gebruiken en openen, is het ook mogelijk om het thuisscherm in te delen zoals je wilt. Dat is niet persé iets nieuws in de Android-wereld, maar het gaat iets verder dan de normale gang van zaken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen hoe jij de telefoon in tablet-vorm wil gebruiken. Moet het thuisscherm eruit zien als een tablet of wil je liever aan de slag met een indeling zoals je op een telefoon zou gebruiken. Iets dat ook zeker handig is wanneer je bepaalde applicaties gebruikt. Je kan dus de telefoonversie van de Microsoft Outlook gebruiken, maar ook voor de tablet-variant kiezen. Het is dus echt volledig naar eigen wens in te stellen.

Galaxy Z Fold 2
In tablet-modus (Afbeelding: Samsung)

#4 Uiterlijk geheel gericht op jouw smaak

Er is iets meer mogelijk op het gebied van uiterlijk. De Galaxy Z Fold 2 komt bijvoorbeeld in twee verschillende kleurenvarianten. Het is mogelijk om met Mystic Black voor de zwarte variant te kiezen. Daarnaast kan je ook kiezen voor Mystic Bronze. Die kleurenoptie kennen we bijvoorbeeld van de Galaxy Note 20-serie en oogt een beetje roze.

Iedereen die met zijn Galaxy Z Fold 2 op wil vallen, die kan kiezen uit verschillende kleuren voor de scharnier. Je kan kiezen uit:

 • Metallic Silver
 • Metallic Gold
 • Metallic Red
 • Metallic Blue

Dit was ook bij de Galaxy Fold al mogelijk, maar is wel degelijk een toffe toevoeging.

Galaxy Z Fold 2
De twee kleurenopties (Afbeelding: Samsung)

#5 Interne verbeteringen

Verder moeten we eerlijk bekennen dat we toch wel te spreken zijn over de interne specificaties van het toestel. Het prijskaartje is gigantisch, daar later meer over, maar het zit wat dat betreft ook helemaal goed. Je hebt onder andere te maken met een:

 • 4500mAh batterij
 • Super Fast Charging
 • 12GB aan werkgeheugen
 • 256GB opslagcapaciteit
 • 5G-ondersteuning

Ook lijkt het camerasysteem in orde te zijn. Deze bestaat uit:

 • 12 megapixel Ultra-Wide camera
 • 12 megapixel groothoeklens
 • 12 megapixel telefotolens

Aan de voorkant van het scherm vind je een 10 megapixel selfiecamera. Deze is ook te vinden aan de voorkant wanneer het scherm opengeklapt is.

Fold 2
De bovenkant (Afbeelding: Samsung)

Meer Samsung Galaxy Z Fold 2?

Ben je benieuwd naar alle specificaties van de Samsung Galaxy Z Fold 2? Dan kan je hier terecht!

Verder interesse om te checken of alle geruchten en lekken van de afgelopen tijd juist waren? Dan verwijzen we je graag door naar ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze 5 vernieuwingen maken van de Samsung Galaxy Z Fold 2 een heerlijke smartphone
Sluiten