Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 1 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Samsung Galaxy Z Fold 2: dit zijn volgens ons de drie grootste teleurstellingen

Vandaag onthulde Samsung de gloednieuwe Galaxy Z Fold 2. De opvouwbare smartphone is de opvolger van de Galaxy Fold. Dat vorige toestel maakte indruk, maar er waren flink wat verbeterpunten te vinden. Pakt de Fold 2 deze verbeterpunten mee of liggen de verwachtingen te hoog?

Eerder vandaag schreven we al over de 5 beste vernieuwingen, maar er is ook zeker teleurstelling te vinden. Er zijn simpelweg een aantal dingen waar we stiekem een beetje op hoopte, maar die de Galaxy Z Fold 2 niet waar lijkt te maken. We zetten ze voor je op een rij.

Dit artikel is gebaseerd op de aankondiging van vanmiddag. We hebben de telefoon nog niet in handen gehad en daardoor dus ook niet kunnen testen.

#1 Scherm aanzienlijk beter, maar nog te smal

Het scherm van de Samsung Galaxy Z Fold 2 is sterk verbeterd. Het scherm aan de voorkant van de telefoon dan. Wanneer je de opvouwbare smartphone openklapt, dan was ook bij het vorige model het scherm al tip top in orde naar mijn idee. Al viel er zeker wat te zeggen voor de grote inkeping in dat scherm, maar daar heeft Samsung een einde aan gemaakt. Net als dat veel te kleine 4.7-inch scherm aan de voorkant.

De Samsung Galaxy Z Fold 2 beschikt aan de voorkant over een 6.2-inch scherm. Iets dat echt voor veel vreugde zorgt hier op de redactie. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat je de Galaxy Z Fold 2 eindelijk kan gebruiken als smartphone. Iets dat met dat smalle 4.7-inch scherm niet echt mogelijk was. Maar toch voelt iets nog niet helemaal lekker.

Ondanks het feit dat we te maken hebben met een 6.2-inch scherm, oogt deze nog bijzonder smal. De 25:9 beeldverhouding laat dat overigens ook op papier zien. Net als de resolutie van 2260 x 816. We hebben te maken met een bijzonder smal scherm en ik denk dat Samsung daar kansen laat liggen. Nadat ik begin dit jaar aan de slag kon met de Huawei Mate X, heb ik gezien hoe het wel moet. Daarbij was de hoop er dat Samsung het, in tegenstelling tot vorig jaar, het dit keer wel echt goed zou doen. Al is dat 6.2-inch scherm al wel een stap in de goede richting.

Galaxy Z Fold 2
Dicht en open (Afbeelding: Samsung)

#2 Galaxy Z Fold 2 nog steeds te duur

Ondanks dat ik van te voren ook wel kon raden dat het niet zo zou zijn, hoopte ik wel op een lagere prijs. Opvouwbare smartphones hebben op dit moment nog geen fantastische reputatie. Sterker nog: het is op dit moment een product voor de toekomst. Toch hoopte ik dat Samsung de rommelige lancering van de Galaxy Fold 1, onder andere, zou goedmaken door het nieuwe model toegankelijker te maken. Iets dat moest gebeuren door een flink betaalbaarder prijskaartje.

Helaas is dat, met een adviesprijs van €1999, alles behalve het geval. Ondanks het feit dat jij daar als consument flink wat service bij krijgt, is het echt veel en veel teveel geld.

Galaxy Z Fold 2
Staat toch leuk zo? (Afbeelding: Samsung)

#3 Batterij te klein

Het volgende punt is een lastige, omdat ik dit artikel baseer op basis van de specificaties. Ik moet heel eerlijk zeggen dat je met de Galaxy Z Fold 2, qua specs, echt een toptoestel in huis haalt. In deze laat ik het prijskaartje even weg, want dat is een heel ander gesprek dat we moeten voeren.

Op het gebied van de batterij heb ik zo mijn vraagtekens. De opvouwbare smartphone is namelijk voorzien van een 4500mAh accu. Zeker geen kleine unit voor een smartphone. Alleen hebben we hier niet te maken met een reguliere smartphone. De 4500mAh batterij moet namelijk 3 schermen voorzien van stroom. Een flinke taak die zonder twijfel zijn afdruk achterlaat op de batterij. En om heel eerlijk te zijn denk ik dat Samsung ook hier kansen heeft laten liggen.

Er zijn anno 2020 reguliere smartphones die een accu van 6000mAh hebben. Ondanks het feit dat dit unieke smartphones zijn, lijkt 5000mAh steeds meer voor te komen. Iets dat deze smartphone, met drie schermen, echt had moeten hebben. Zeker wanneer jij daar als consument echt flink wat centen voor neerlegt.

Galaxy Z Fold 2
De Fold 2! (Afbeelding: Samsung)

Meer Samsung Galaxy Z Fold 2

Benieuwd naar alle specificaties, prijzen en kleurenopties van de Galaxy Z Fold 2? Lees dan zeker even dit artikel! Wil jij je liever richten op het positieve? Check dan hier de 5 vernieuwingen waar we het bijzonder warm van krijgen!

Wil je checken of alle geruchten en lekken van de afgelopen tijd correct waren? Dan verwijzen we je graag door naar ons toegewijde overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Z Fold 2: dit zijn volgens ons de drie grootste teleurstellingen
Sluiten