Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gaming 22 okt 2018

Galaxy S10? Samsung werkt naar verluidt aan gaming smartphone

Vanuit het niks stort vrijwel elke grote fabrikant zich opeens op gaming smartphones. Afgelopen november was de Razer Phone nog een vreemde eend in de bijt. Na de Huawei Mate 20 X, Honor Play, Asus ROG Phone en andere modellen kun je het echter geen uitzondering meer noemen. De volgende? Dat wordt Samsung, als we nieuwe geruchten moeten geloven.

Samsung gaming smartphone

Volgens een insider werkt Samsung aan een nieuwe Galaxy A-smartphone. Het gaat naar verluidt niet om een doorsnee mid-ranger, maar om een complete gaming smartphone.

Onder de motorkap zit de Snapdragon 845, in combinatie met 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Naar verluidt kunnen consumenten overigens ook kiezen voor 64GB en 256GB. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het pakketje dan afgemaakt met een 4000 mAh batterij. Serieuze games spelen slurpt immers je accu leeg.

Honor Play review uitgelicht
De Honor Play

Ook wordt het waarschijnlijk de eerste goedkopere smartphone die het waterkoelingsysteem van de Galaxy Note 9 erft. Verwacht echter geen drastisch ‘stoer gamers-design’ aan de buitenkant, in tegenstelling tot de Xiaomi Black Shark en de Razer Phone 2.

Samsung gaat naar verluidt voor een vrij generiek en strak design, in het verlengde van de nieuwe Galaxy A7 en Galaxy A9. Oftewel: glas en aluminium en het bekende Infinity Display. Niet met gebogen schermranden.

Helaas is het nog niet bekend wanneer deze Samsung gaming smartphone uit gaat komen. Met de naderende feestdagen zou een lancering in november echter logisch zijn. Dan hebben ouders in december een prachtig potentieel cadeautje voor onder de kerstboom.

Zoon- of dochterlief moet immers wel Fortnite kunnen spelen onderweg, of niet dan? Check ook onze review van de Honor Play, een vergelijkbaar toestel dat voor een budgetprijsje indrukwekkende gaming-prestaties biedt.

Samsung_News_

Reageer op artikel:
Galaxy S10? Samsung werkt naar verluidt aan gaming smartphone
Sluiten