Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gear 15 jan 2018

Dit zijn de vijf meest indrukwekkende ervaringen voor Samsung Gear VR

Wat is er fijner dan om soms heerlijk te ontsnappen uit de realiteit en je onder te dompelen in een wereld die niet bestaat? Hoewel VR al behoorlijk lang bestaat, wordt het door de ontwikkeling van nieuwe technologie√ęn mogelijk om steeds mooiere en meeslependere content voor VR headsets te cre√ęren. Dit zijn de vijf meest indrukwekkende ervaringen voor de Samsung Gear VR.

Notes on Blindness

Notes on Blindness is een indrukwekkende ervaring, omdat het je in de schoenen zet van een professor die blind is geworden. De ervaring is gebaseerd op de film met dezelfde naam, welke op Sundance 2016 werd onthuld en is als het ware een toevoeging aan de film. In elke sc√®ne wordt een herinnering uit het dagboek van de blind wordende professor onder handen genomen en via binaurale audio en 3D animaties wordt je meegenomen in de wereld “voorbij het zicht”.

Notes On Blindness

Prijs: gratis

Affected – The Manor

Als je je altijd al hebt afgevraagd hoe jij het zou doen in een horror film, is Affected РThe Manor absoluut iets dat je moet proberen. Je wordt ondergedompeld in de duisternis en alle angstaanjagende dingen die zich daarin verschuilen. Bij elke stap die je neemt kan er weer iets op je te wachten staan en je moet constant alert zijn. De makers geven als tip om het spel staande te spelen in een donkere kamer en dat het vooral vermakelijk kan zijn om naar je vrienden te kijken terwijl ze spelen.

Affected-The Manor voor Samsung Gear VR

Prijs: 3,59 euro

Gone voor Samsung Gear VR

In Gone wordt je geplaatst in een spannende tv serie van de makers van The Walking Dead. Terwijl je voor je ogen de gebeurtenissen in de aflevering ziet afspelen, kun je hiermee interacteren door bijvoorbeeld op bepaalde belangrijke aanwijzingen in te zoomen. Hoewel het een interactieve ervaring is, kun je toch niet helemaal het plot be√Įnvloeden. Maar het is toch wel een stuk indrukwekkender dan een serie op de bank bekijken.

Prijs: gratis

Song of the Sea

Song of the Sea is gebaseerd op de animatiefilm¬†met dezelfde naam. Je wordt ondergedompeld in de kunstzinnige omgeving van de film en stapt in de Great Storyteller’s Cavern. Daar ontmoet je de Storyteller zelf en krijg je gaandeweg meer te weten over het verhaal van Selkie en hoe het lot van alle fee√ęn hiermee verbonden zijn. Het is een interactieve ervaring, die je zeker moet meemaken.

Prijs: gratis

Cirque du Soleil

In Cirque de Soleil krijg je een prive opvoering in het circus van Kurios met de Samsung Gear VR. Deze steampunk show zit vol met wonderbaarlijke creaties en onmogelijk flexibele onderwater wezens. Het verhaal gaat over een uitvinder, die niks te maken heeft met de wetten van tijd en ruimte en hierdoor alles om zich heen opnieuw definieert. Wat zichtbaar was, is opeens onzichtbaar en de wereld wordt letterlijk ondersteboven gezet.

Prijs: gratis

Steeds meer bedrijven houden zich bezich en ook Google heeft zich in de VR wereld ondergedompeld. Onlangs onthulde het bedrijf een standalone virtual reality headset.

Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf meest indrukwekkende ervaringen voor Samsung Gear VR
Sluiten