Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 feb 2019

Samsung geeft toe: Galaxy S10 misschien laatste in serie

Samsung heeft afgelopen week zijn nieuwe flagships onthuld. Dan hebben we het natuurlijk over de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. Nu is het tijd om uit te kijken naar het volgende wapenfeit van Samsung, de Galaxy Note 10. En… de Galaxy S11?

Samsung Galaxy S11? Kleine kans

Juich niet te vroeg, want wellicht gaat er nooit een Samsung Galaxy S11 komen. Dat heeft een Samsung official met een van de meest lange functietitels ooit gezegd: Wireless Business Unit Global Marketing Group Managing Director, Jeong.

Zij uitte haar twijfels over de naam van de opvolger van de Galaxy S10. Wellicht wordt het zelfs geen Galaxy. Check:

“Ik maak me zorgen over hoe we de Galaxy S11 moeten gaan noemen. Ik ben nog niet tot een conclusie gekomen, maar ik vraag me zeer af wat de meest comfortabele naam gaat zijn. Het resultaat? De kans is zeer klein dat we het toestel de Galaxy S11 gaan noemen.

Het grootste probleem is dat de woorden ‘Galaxy’, ‘S’ en ‘Eleven’ te lang zijn samen. Bovendien is het een unieke kans om onze merknamen en series beter same te brengen.”

Nieuw tijdperk

Op zich geen gek idee. De Galaxy S10 is een jubileum-model, zogenaamd het hoogtepunt van 10 jaar aan innovatie sinds de eerste Galaxy S. De ultieme kans om vervolgens een nieuw tijdperk af te trappen.

Qua cijfers gaan gebruikers bovendien alles boven de 10 zien als incrementele upgrades. De getallen betekenen dan simpelweg minder.

Gelukkig hebben de marketing-experts van Samsung nog ruim de tijd om met een oplossing op de proppen te komen. Is het dan toch het einde van de Galaxy-merknaam? Wordt vervolgd!

PhoneArena

Reageer op artikel:
Samsung geeft toe: Galaxy S10 misschien laatste in serie
Sluiten