Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 11 mei 2020

‘Samsung werkt aan goedkopere Galaxy Fold en andere varianten’

De Samsung Galaxy Fold en Galaxy Z Flip zijn een van de duurste smartphones op de markt. Toch komt er nu wellicht een goedkoper alternatief.

De opvouwbare telefoon van Samsung was een van de meest besproken telefoons uit 2019. Hoewel er wat problemen waren door het te vroeg lanceren van de telefoon, was het toch een flinke vernieuwing. Met een tweede variant van de telefoon werden de beginproblemen verholpen. De telefoon werd dan ook meer verkocht dan dat Samsung vooraf had verwacht.

Galaxy Fold Lite

Afgelopen februari bracht het Koreaanse bedrijf met de Galaxy Z Flip eveneens een opvouwbare telefoon uit. Deze telefoon heeft goede prestaties, maar is met een 1.500 euro nog steeds niet goedkoop te noemen. Toch lijkt de prijs van een vouwbare omlaag te kunnen als we de nieuwe geruchten mogen gelopen. Samsung werkt aan een goedkopere variant van de Fold met de originele naar Galaxy Fold Lite. De prijs ligt van het toestel zal volgens Max Weinbach, die het nieuws lekte, rond de 1.100 dollar liggen. Een andere tech-journalist die op het bericht reageerde zei te horen dat de telefoon zelfs 200 dollar goedkoper wordt en rond de 900 dollar zal kosten.

Meer vouwen

Naast de Fold Lite zou Samsung bezig zijn met nog drie opvouwbare modellen. Een daarvan zou hetzelfde ultradunne glas hebben als de Galaxy Z Flip, de andere twee hebben hetzelfde plastic als de Fold. Hoewel de geruchten rondgaan, heeft Samsung het nieuws nog niet bevestigd. Het is dus nog even wachten of en wanneer er een nieuwe opvouwbare telefoon van Samsung komt.

Afgelopen februari mochten wij de Galaxy Z Flip testen. Wil je weten wat wij van de telefoon vonden en of het opvouwbare scherm echt toegevoegde waarde had? Lees dan ons review van de smartphone hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Samsung werkt aan goedkopere Galaxy Fold en andere varianten’
Sluiten