Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 21 december 2018

Samsung televisies in 2019 mogelijk voorzien van Google Assistant

Samsung heeft voor 2019 zeer grootste plannen. De producent komt met de gloednieuwe Galaxy S10 line-up, lanceert haar eigen opvouwbare toestel en komt met de ultieme smartphone in de vorm van de Beyond X. Maar waar Samsung op het gebied van telefonie blijft ontwikkelen, gaat haar tv line-up in 2019 ook redelijk veranderen. Waar deze op dit moment nog zijn voorzien van Bixby, Samsungs eigen slimme assistent, omarmt het volgend jaar Google Assistant

Samsung tv’s gewapend met Google Assistant

CES 2019 staat voor de deur en dat betekent dat we binnenkort weer doodgegooid worden met nieuwe tech voor het komende jaar. Daar hoort Samsung met haar 2019 line-up aan televisies uiteraard ook bij. En dat is goed nieuws, want de toestellen krijgen volgend jaar een nieuwe feature die we flink kunnen waarderen. Waar Samsung eerder altijd gebruik maakte van haar eigen slimme assistent Bixby, slaat het de handen volgend jaar ineen met Google.

Google Assistant

Op dit moment maakt Samsung in haar 2018 QLED TV’s gebruik van haar eigen Bixby AI assistent. Dit gaat volgend jaar veranderen doordat het bedrijf eindelijk haar krachten gaat bundelen met technologie van derde partijen. In dit geval betekent het dat de nieuwe Samsung televisies voorzien worden van Google Assistant. Andere producenten zijn al voorzien van assistenten van andere bedrijven zoals Google en Amazon, maar Samsung hield haar poot op dat gebied altijd stijf. Gelukkig is hier nu verandering in gekomen.

Smarthome producten

Doordat Google Assistant nu ook op Samsung televisies beschikbaar wordt, is het mogelijk om op een breder spectrum gebruik te maken van smarthome technologieën. Mensen die niet all-in willen gaan op Samsung gaan er op dat gebied dus een stuk op vooruit. Maar dat is niet het enige wat de producent in petto heeft op dat gebied. Variety licht een handelsmerk uit van Samsung wat zich richt op Spatial & Volume intelligence. Aan de naam te zien krijgen we te maken met een zelfde soort technologie als de Google Home Max en Apple‘s HomePod.

Google Home MAX

Meer informatie komt waarschijnlijk tijdens CES 2019 naar buiten.

Variety

Reageer op artikel:
Samsung televisies in 2019 mogelijk voorzien van Google Assistant
Sluiten