Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 12 okt 2012

Samsung heeft de Galaxy S III mini met 4-inch beeldscherm officieel gepresenteerd

Afgelopen woensdag gaven wij al aan dat Samsung van plan was om een Galaxy S III mini op de markt te brengen. Dit toestel is gisteren officieel in Duitsland gepresenteerd.

Eerder werd gezegd dat de specificaties hetzelfde zouden zijn, maar dat is niet waar. Ze zijn minder indrukwekkend en wordt dan ook meer als een middenklassetoestel gezien. De phone beschikt over een 4 inch Super AMOLED-beeldscherm een dual-core 1GHz processor, een 1500 mAh accu en een 5MP-camera. Het formaat is 121,5mm x 63mm x 9,86mm. De S III mini zal wel draaien op Android 4.1 Jelly Bean.

Om even het verschil aan te duiden: de ‘normale’ S III beschikt over een 4,8-inch beeldscherm, een 1,4 GHz quad core chip, een 2100 mAh accu en een 8MP-camera. Het formaat is 136,6mm x 70,6mm x 8,6 millimeter. Functies als beeldschermverlichting d.m.v. oogdetectie en automatisch een contact bellen wanneer je het toestel naar het oor brengt zijn ook in de mini verwerkt.

Vanaf het vierde kwartaal van 2012 is de Samsung Galaxy S III mini voor zo’n 379 euro verkrijgbaar in Nederland. De S III kost in Nederland zo’n 525 euro. De prijs van de mini ligt dus een stuk lager.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung heeft de Galaxy S III mini met 4-inch beeldscherm officieel gepresenteerd
Sluiten