Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 25 jun 2019

Samsung komt met nieuwe producten om je huis smart te maken

Samsung is een bedrijf dat vandaag de dag van vale markten thuis is. En het bedrijf zit niet stil. Onlangs hebben ze een aantal nieuwe producten aangekondigd die vallen onder hun SmartThings-label. Dat is bedoeld om je huis een stuk smarter te maken en alles te kunnen besturen vanaf je smartphone of via automatische standen. Het gaat om producten die gelden als instapmodellen.

De nieuwe SmartThings-producten van Samsung

Zo komt er een SmartThings camera, een SmartThings Wifi Smart Plug en een SmartThings Smart Bulb. De Amerikaanse prijzen van deze producten zijn 89,99 dollar, 17,99 dollar en 9,99 dollar. Daarmee kunnen ze dus goed de concurrentie aangaan met de productend ie vandaag de dag al te koop zijn. Daarbij werken de camera en de plug los van een eventuele hub die je in huis hebt liggen, terwijl de lamp echt gekoppeld wordt aan Zigbee 3.0 en dus verbonden moet worden met de hub die je in je huis hebt liggen.

Samsung Smartthings

De drie devices werken overigens ook met voice commando’s via systemen die gekoppeld zijn aan Amazon Alexa, Google Assistant en Samsung’s eigen Bixby. De camera is het meest interessante uit de nieuwe set. Het gaat om een camera die gebruik maakt van Full HD video, een night vision modus, two-way audio, de mogelijkheid om mensen te detecteren en het beschikt over een cloud opslag waar de laatste 24 uur aan beeld wordt bewaard. Als er dus iets is gebeurd, dan moet je er wel redelijk snel bij zijn om de beelden te backuppen.

De smartplug is is een standaard slimme stekker, waarmee je vanaf de app kunt bepalen of je het device aan of uit wilt zetten en op die manier stroom te besparen. En tot slot kun je met de smart bulb bepalen hoeveel licht je vanaf de lamp wilt krijgen. De nieuwe producten van Samsung moeten binnenkort worden uitgebracht. Wil je meer lezen over producten die je huis smart maken? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Samsung komt met nieuwe producten om je huis smart te maken
Sluiten