Redactie
Redactie Tech 20 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung introduceert Galaxy Buds: het antwoord op de AirPods

De draadloze oortjes van Apple kennen we al een tijdje. Hoewel er tot op heden geen degelijk antwoord op de AirPods beschikbaar was voor de massa, komt concurrent en techgigant Samsung nu met de Galaxy Buds. De eerste draadloze oortjes van de Koreanen.

Het geluid in de Galaxy Buds wordt verzocht door AKG, een bekende speler in de audiowereld. De Buds zijn goed voor zes uur streaming-plezier via Bluetooth of vijf uur wanneer je belt met de Buds. De stroom in de case is goed voor nog eens zeven uur en kan de Buds in vijftien minuten opladen voor 1.7 uur luisterplezier. Samsung hanteert hiermee hetzelfde oplaadsysteem als de AirPods. In tegenstelling tot de oortjes van Apple zijn de Buds wel draadloos op te laden en kun je ze zelfs via het zogenoemde device-tot-device powersharing van juice voorzien. Hoe? Door ze simpelweg op de achterkant van de gloednieuwe Samsung Galaxy S10 te leggen.

Samsung Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds: de slimste draadloze oortjes tot nu toe

Over bellen gesproken: de draadloze oortjes zijn voorzien van een Adaptive Dual Microphone. Samsung claimt dat deze techniek zorgt voor een heldere weergave van je stem, zowel in stille als drukke omgevingen. Dankzij Enhanced Ambient Sound blijft je aandacht bij de omgeving op momenten dat het nodig is.

Bixby, de stemassistent van Samsung, is geïntegreerd in de Galaxy Buds. Het is dus kinderlijk eenvoudig om je smartphone een commando te geven via een stemopdracht aan de Buds. Zo kun je de assistent een contactpersoon laten bellen of een bericht laten versturen.

Samsung Galaxy Buds

De Galaxy Buds kennen een comfortabele pasvorm, kunnen benieuwd worden door aanrakingen, zijn voorzien van aan/uit-detectie (ze stoppen met afspelen zodra je ze uit je oor haalt), werken met Bluetooth 5.0 en zijn vanaf 29 maart verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en geel voor een verkoopadviesprijs van 149,99 euro. Krijgt Apple met de Galaxy Buds eindelijk een serieuze concurrent op het gebied van draadloze oortjes? Of weten ze de Buds te overtreffen met de AirPods 2, waarover we eerder het volgende schreven.?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung introduceert Galaxy Buds: het antwoord op de AirPods
Sluiten