Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 31 jul 2019

Samsung introduceert gloednieuwe Galaxy Tab S6: dit heeft de tablet te bieden

De geruchten gingen al enige tijd rond, maar Samsung schiet vandaag de kogel door de kerk. De Zuid-Koreaanse producent introduceert de gloednieuwe Galaxy Tab S6 en brengt hiermee een nieuwe geavanceerde tablet op de markt. Maar wat heeft het apparaat allemaal te bieden? We leggen het je in dit artikel uit.

Samsung introduceert de nieuwe Galaxy Tab S6

Samsung heeft vandaag, door middel van een persbericht, de nieuwe Galaxy Tab S6 aangekondigd. De Zuid-Koreaanse producent liet ons eerder al persoonlijke even kennismaken met de nieuwe tablet en dat het een aanzienlijke aanvulling is op de Galaxy Tab S4 mag duidelijk zijn. Volgens Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung, kunnen “consumenten hun creativiteit de vrije loop laten gaan, terwijl ze kunnen bouwen op de productiviteit-features van topkwaliteit en geavanceerde technologie die ze van een Samsung-tablet verwachten”.

Dat klinkt veelbelovend, maar wat is er nu precies te vinden in deze tablet. We zetten de grootste veranderingen voor je op een rij.

Samsung Galaxy Tab S6

Scherp oog voor entertainment

Tablets lijken anno 2019, met hoog presterende smartphones en compacte laptops, een beetje overbodig. Maar op het gebied van entertainment zijn de apparaten zonder twijfel nog van groot belang. Zeker wanneer jij regelmatig geniet van je favoriete Netflix serie of het spelen van games. Maar hoe gaat de Galaxy Tab S6 hier invulling aan geven?

Samsung levert met een 10.5-inch Super AMOLED-scherm, vier AKG luidsprekers en Dolby Atmos een tablet die (op papier) het spelen van games of kijken van content prettig maakt. De tablet lijkt hier in eerste instantie dan ook op gericht te zijn. De Galaxy Tab S6 is bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken voor het spelen van games. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de combinatie tussen graphics, geluid en hard-en software. Zet daar de krachtige processor tegenover en de ingebouwde Game Booster en je kan goed uit de voeten. Het toffe aan deze innovatie is misschien nog wel het gebruik van AI-mogelijkheden. Zo zal het systeem ervoor zorgen dat de game-ervaring geoptimaliseerd wordt op het gebied van FPS, Screen lag, laadtijd en meer.

Met de Tab S6 introduceert Samsung een nieuwe manier van multitasken, waardoor jij je content nog makkelijker bekijkt dan voorheen. Het is misschien geen baanbrekende feature, maar wel degelijk makkelijk te noemen. Kortom: de Galaxy Tab S6 richt zich sterk op entertainment en lijkt de spullen in huis te hebben om dit ook goed te kunnen doen. Al moeten we uiteraard zelf nog kijken of dit in de praktijk ook zo is.

Vernieuwde S Pen van Samsung

De tweede grote toevoeging aan deze tablet is misschien ook wel de vernieuwde S Pen. De stylus van Samsung is dit keer namelijk voorzien van een eigen accu en kan ook dienen als afstandsbediening voor de tablet. Denk aan het gebruik hiervan aan het geven van presentaties en de zogeheten Air Actions. Of het nu gaat om het beheren van de multimedia-inhoud of het laten zien van foto’s op je televisie: het is (van afstand) te besturen met de S Pen.

Samsung Notes is wat dat betreft ook aangepast aan de nieuwe S Pen. Zo is het in de notitie-app van de producent mogelijk om geschreven tekst direct om te zetten naar digitale tekst. Iets dat dus ook handig is met de nieuwe multitask-feature, waarbij je tot wel drie schermen open kan hebben op je Galaxy Tab S6.

Samsung Galaxy Tab S6

Je favoriete Galaxy features geïmplementeerd

Met de Galaxy S10 serie op de markt en de Galaxy Note 10 serie op komst, kan het je bijna niet ontgaan zijn dat Samsung ook smartphones produceert. Voor deze smartphones zijn een aantal Galaxy features geïntroduceerd, die nu ook terug te vinden zijn op de tablet.

De eerste feature, die we stiekem nog wel het tofst vinden, is de in-screen vingerafdrukscanner. De scanner zit nu, net als bij de smartphones, in het scherm verwerkt. Hierdoor is het display dat je in handen hebt weer een aardig stukje groter en zijn de schermranden dunner.

Uiteraard zijn er ook camera’s te vinden op de Samsung Galaxy Tab S6. De tablet is voorzien van een 8 megapixel selfiecamera en een dual-camerasysteem aan de achterkant. Iets dat Samsung nog nooit eerder heeft gedaan. De producent heeft dit systeem voorzien van een 13 megapixel camera en een 5 megapixel camera. Hierbij is, net als bij de smartphones van Samsung, ook een Ultra Wide camera geïntroduceerd.

De Galaxy Tab S6 heeft toegang tot SmartThings zodat je alle apparaten van Samsung in een app kunt beheren.

Galaxy Tab S6 specificaties

Om even iets dieper in te gaan op het bovenstaande zetten we een aantal specificaties voor je op een rij:

 • Display -> 10.5-inch Super AMOLED
 • Afmeting -> 244.5 x 159.5 x 5.7mm
 • Gewicht -> 420 gram
 • Camera -> 8MP (voorkant) 13MP + 5MP (achterkant)
 • Werkgeheugen -> 6GB RAM of 8GB RAM
 • Opslag -> 128GB of 256GB (uitbreidbaar tot 1 TB)
 • Batterij -> 7040mAh (Tablet) en 0.35mAh (S Pen)
 • Processor -> 7nm processor
 • Audio -> 4 AKG sound speakers
Samsung Galaxy Tab S6

Samsung Galaxy Tab S6 prijs en beschikbaarheid

De grote vraag is alleen: hoeveel gaat de Samsung Galaxy Tab S6 me kosten en wanneer is hij beschikbaar?

De Samsung Galaxy Tab S6 is beschikbaar in de kleuren Mountain Gray en Cloud Blue. Daarnaast is de tablet ook in drie verschillende varianten te koop:

 • 6GB RAM + 128GB | €699
 • 8GB RAM + 256GB | €779
 • 8GB RAM + 128GB (LTE) | €779

De nieuwe tablet van Samsung verschijnt op 23 augustus 2019!

Reageer op artikel:
Samsung introduceert gloednieuwe Galaxy Tab S6: dit heeft de tablet te bieden
Sluiten