Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Smartphones 6 augustus 2020

Samsung introduceert One UI 3.0: de nieuwe schil voor Android

Samsung deed een opvallende aankondiging tijdens het Galaxy Unpacked-evenement. Het deelde details over het nieuwe One UI 3.0.

De nieuwe userinterface zal het eerst worden uitgerold bij de Samaung Galaxy S20-series apparaten. De pre-beta zoals het bedrijf het nu nog noemt, is een gesloten beta-test. Deze zal beschikbaar zijn op de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra, maar wel alleen bij de toestellen in de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Daarna zal het systeem uitgerold worden in landen als India en gaat het steeds wat verder. Het systeem is gebaseerd op Android 11.

De uitrol van One UI 3.0

Na het testen van de gesloten beta wil Samsung One UI 3.0 snel een Open Beta starten voor gebruikers in China, Duitsland, India, Polen, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De releasedatum is echter nog onbekend.

Daarnaast kwam Samsung met nog meer opvallend nieuws. Het gaat vlaggenschepen drie jaar Android updates geven. Dat betekent dus dat de Galaxy S10 tot en met Android 12 ondersteund zal worden. Ook de Galaxy Note 20 lijn zal dus drie jaar updates opvangen. Vroeger deed Samsung dit slechts twee jaar. Het volg hiermee het voorbeeld van Google dat voor haar Pixel-telefoons drie jaar updates verzorgt.

Nog meer nieuws van Samsung

De grootste aankondiging tijdens Galaxy Unpacked waren natuurlijk de aankondigingen van de Samsung Galaxy Z Fold 2 en de Galaxy Note 20. De opvouwbare telefoon van Samsung ziet er strak uit, alleen moeten we vermoedelijk nog een tijdje op wachten. Het bedrijf heeft nog even nodig om het toestel af te maken. Het is met Microsoft en Google bezig om de opvouwbare ervaring nog beter te maken. Op de Galaxy Note 20-serie hoeven we in ieder geval minder lang te wachten. De serie is vanaf 21 augustus verkrijgbaar. De gewone Note is er vanaf 1.049 euro en voor de Galaxy 20 Note Ultra moet minimaal 1.299 euro worden neergelegd.

Naast telefoons zijn er ook nog andere gadgets door Samsung aangekondigd. Zo komt het ook met de Galaxy Watch3, de Galaxy Tab S7 en de Samsung Galaxy Buds Live.

Reageer op artikel:
Samsung introduceert One UI 3.0: de nieuwe schil voor Android
Sluiten