Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 23 jan 2019

Samsung-killer: Xiaomi toont dubbel opvouwbare smartphone

Als het om opvouwbare smartphones gaat, dan zijn alle ogen op Samsung gerucht. De Koreaanse fabrikant is koploper wat schermtechnologie betreft, en levert zelfs OLED-schermen voor Apple’s iPhones. Het lijkt er echter op dat Samsung Galaxy Fold afgetroefd gaat worden door… Xiaomi.

Xiaomi opvouwbare smartphone

Samsung gaat zijn exemplaar op 20 februari onthullen, samen met de Samsung Galaxy S10. Althans, het uiteindelijke design. Eind vorig jaar maakten we al officieel kennis met een prototype.

Met Samsungs design heb je een groter scherm dat je naar binnen kunt vouwen, met een kleiner scherm aan de buitenkant. Andere fabrikanten vouwen het scherm naar buiten toe, maar allebei die designs leveren een telefoonscherm op dat een stuk smaller is dan wat je van een moderne smartphone gewend bent.

Het lijkt er nu sterk op dat de Chinese techgigant Xiaomi met een beter compromis op de proppen komt. In een video op het Chinese sociale netwerk Weibo laat president Lin Bin een bijzonder prototype zien. We zien een rechthoekige tablet die op twee plekken gevouwen kan worden, met als resultaat een doorsnee smartphoneformaat. Alsnog is het resulterende scherm ietwat vierkant, maar minder dan Samsungs design.

Het gaat om een prototype, maar dat neemt niet weg dat de futuristische technologie er al zeer indrukwekkend uit ziet. Het is onduidelijk hoe ver het bedrijf af zit van het uiteindelijke product, maar Lin Bin hint ernaar dat enkel de laatste stappen gezet moeten worden. Hij heeft ook al een aantal namen in gedachten: Xiaomi Dual Flex of MIX Flex, maar de Chinees vraagt ook zijn volgers om input.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung-killer: Xiaomi toont dubbel opvouwbare smartphone
Sluiten