Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 januari 2019

Samsung komt met 1TB aan intern opslaggeheugen voor smartphones

Samsung maakt niet alleen smartphones, maar is ook een grote speler op de chipmarkt. De Koreaanse gigant heeft bekendgemaakt dat het ‘s werelds eerste 1TB eUFS aan gaat bieden. Dat is flash-opslaggeheugen voor in je smartphone. De massaproductie is al begonnen.

1TB aan opslaggeheugen

Het gaat dus niet om losse SD-kaartjes waarmee je het opslaggeheugen van je toestel uit kunt breiden. De chip waar Samsung het over heeft kan door fabrikanten direct in hun nieuwe smartphones verwerkt gaan worden.

Binnenkort ga je dus veel meer smartphones zien met als basis 1TB aan opslaggeheugen, dankzij een nieuwe compacte chip. Samsung Memory marketing Vice President Cheol Choi verwacht dat 1TB eUFS een “cruciale rol gaat spelen in het realiseren van een notebook-achtige gebruikservaring bij de volgende generatie mobiele apparaten.”

De chip is even klein als Samsungs huidige 512GB unit. De voordelen ten opzichte van een 1TB micro SD-kaart zijn meteen duidelijk: Samsung belooft een leessnelheid van 1000 mb per seconde. Dat is tien keer zo snel als een doorsnee micro SD-kaartje.

Samsung Galaxy S10?

Oplettende lezers weten nog dat Samsung de Galaxy Note 9 promootte als “1 terabyte ready”. Daarmee doelde de fabrikant echter op de 512GB aan intern geheugen dat je uit kon breiden met een 512GB SD-kaartje. De oplossing die Samsung nu presenteert zorgt er dus voor dat het intern opslaggeheugen al kant en klaar 1TB is, onder de motorkap.

Sterker nog, de kans is zeer groot dat de fabrikant zelf binnenkort al van deze technologie gebruik gaat maken. Geruchten spreken van een high-end Pro-variant van de Galaxy S10, met maar liefst 12GB aan werkgeheugen en 1TB aan opslaggeheugen.

 

Samsung opslaggeheugen 1TB

Samsung

Reageer op artikel:
Samsung komt met 1TB aan intern opslaggeheugen voor smartphones
Sluiten